Hyvinvointia pohjoiseen

Anitta Tanhua on vuoden hoitotyön johtaja 

Julkaistu:

Pohteen Anitta Tanhua valittiin vuoden hoitotyön johtajaksi. Tanhua toimii OYS sairaalapalveluiden ja ensihoidon toimialueella perioperatiivisen hoitotyön johtajana. Kunn

 Anitta Tanhua on vuoden hoitotyön johtaja 

–Palkinnon saaminen oli valtava yllätys ja olen kiitollinen ja nöyrä saamastani huomionosoituksesta. Hoitotyön johtaminen on tässä ajassa haasteellista ja paineita tähän työhön tulee usealta eri suunnalta. Tätä työtä ei tehdä yksin vaan tämä on tiimityötä monella eri tasolla ja tässä korostuu moniammatillinen yhteistyö. Esihenkilötyö perustuu ihmisten arvostukseen, luottamukseen ja vuoropuheluun, Tanhua sanoo. 

Kunnianosoitus annetaan positiiviselle ja tehokkaalle tekijälle, joka uskaltaa työskennellä sinnikkäästi ja pitkäjänteisesti. Kunnianosoituksen saaneen tulee olla vuorovaikutuksellinen sekä työyhteisöä huomioonottava ja innostava. 

–Minulla on terveydenhuollossa nyt työhistoriaa takana yhteensä 36 vuotta erilaisissa tehtävissä. Minulle on aina ollut tärkeitä arvoja rehellisyys, oikeudenmukaisuus ja ihmisarvo.

Valittu johtaa osaamista, hyvinvointia ja työkykyä ja ratkoo niin yllättävät kuin pitkäaikaiset haasteetkin. Hän on myös moniammatillisen työn edistäjä sekä muutoksen ja muutosprosessien pitkäjänteinen läpiviejä. Lisäksi Tanhua on aktiivinen itsensä, johdettaviensa sekä osastonsa kehittäjä. Omaa ammattitaitoaan Tanhua kehittää kouluttautumalla, perehtymällä tutkimuksiin sekä lukemalla eri alojen kirjallisuutta. 

–Haasteita on monenlaisia ja eri asteisia, mutta kyllä haastavinta ovat erilaiset ihmisten väliset ristiriitatilanteet. Haasteiden ratkomisessa on tärkeä selvittää asioiden taustoja ja kuulla ja kuunnella eri osapuolia. Haasteita ei voi väistellä vaan ne tulee uskaltaa kohdata ja ryhtyä asteittain selvittämään ja hakemaan parasta mahdollista ratkaisua asiaan.

Voittaja valitaan aina äänestyksen perusteella. Tanhua on 11. kunniaosoituksen saaja. 

Aiemmin Pohteen alueelta sen on voittanut vuonna 2019 osastonhoitaja Mailis Mäkelä lastenkirurgian ja gastroenterologian yksiköstä.