Avainsana: OYS

Koko Pohjois-Pohjanmaa on nyt epidemian perustasolla

Pohjois-Pohjanmaan alueellinen koronakoordinaatioryhmä linjasi tiistaina 18.5., että koko Pohjois-Pohjanmaa on jälleen koronaepidemian perustasolla. Tilanne on rauhoittunut myös kiihtymisvaiheessa olleen Oulun osalta siten, että kaupunki on palannut muun maakunnan kanssa samalle tasolle.

Oulu kiihtymisvaiheessa, rajoituksia ei voida purkaa

Tartuntamäärät Oulun kaupungissa ovat lähteneet kasvuun viikon aikana, ja epidemiatilanteessa on Oulun osalta siirrytty kiihtymisvaiheeseen. Muilta osin Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin alue sen sijaan on yhä epidemian perustasolla. Pohjois-Pohjanmaan alueellinen koordinaatioryhmä ei purkanut kokouksessaan rajoituksia ja suosituksia.

OYSissa on turvallista asioida

Oulun yliopistolliseen sairaalaan on turvallista tulla hoitoon koronatilanteesta riippumatta. On tärkeää, ettei esimerkiksi sydän- ja verisuonisairauksiin tai diabetekseen liittyvää hoidon tarpeen arviointia ja hoitoa erikoissairaanhoidossa viivytetä.

Malttia pääsiäiseen

Tartuntamäärät ovat Pohjois-Pohjanmaalla laskeneet viimeisen viikon aikana. Maakunta on yhä kiihtymisvaiheessa, mutta tautitilanteessa lähestytään perustasoa. Jotta tartuntojen määrä jatkaisi laskua lähiviikkoina, koronakoordinaatioryhmä suosittelee, että pääsiäistä vietetään turvallisesti ulkoillen perheen ja läheisten kanssa.

Pohjois-Pohjanmaan koronasuosituksia jatketaan 25.4. saakka

Vaikka tartuntamäärät ovat säilyneet Pohjois-Pohjanmaalla maltillisina, vielä ei ole aika hengähtää: Etelä-Suomen huonontuva tilanne, pääsiäiseen liittyvä matkustelu ja muuntoviruksen leviäminen voivat heikentää tilannetta tulevien viikkojen aikana.

Koronatilanne Pohjois-Pohjanmaalla ennallaan

Pohjois-Pohjanmaan koronatilanteessa ei ole tapahtunut kuluneen viikon aikana merkittäviä muutoksia. Alueellinen koordinaatioryhmä linjasi, että suositukset ja rajoitukset säilyvät toistaiseksi ennallaan.

Yli tuhat neliötä opasteita

Pirisen Pekan tulostin livautti keväällä sisuksistaan valtaisan määrän väriä, numeroja ja nuolia. OYSin uudet opastuskyltit ja kartat syntyivät puusepän varmoissa käsissä.

Koronatartuntojen määrä Pohjois-Pohjanmaalla laskusuunnassa

Alueellinen koordinaatioryhmä linjasi 2. helmikuuta järjestetyssä kokouksessaan, että alueelle aikaisemmin annetut suositukset säilyvät toistaiseksi ennallaan. Jos myönteinen kehityskulku jatkuu, voitaisiin toisen asteen lähiopetuksen avaamista tarkastella ensi viikolla.

Infektiontorjuntaan huomiota ilmanvaihtoratkaisuissa

Oulun yliopistollisen sairaalan OYS 2030 -sairaalarakentamisessa turvallisuus on suunnittelun ja rakentamisen lähtökohtana. Ilmanvaihtoratkaisuissa infektiontorjunta on ollut isossa roolissa suunnittelussa.

Oysin sisätaudeille kiitosta koulutusmyönteisyydestä

Oulun yliopistollisen sairaalan sisätautien yksikkö koetaan koulutusmyönteisenä paikkana erikoistua. Nuorten lääkärien yhdistyksen tekemässä koulutuspaikkakyselyssä viiden tähden koulutuspaikkoja olivat sisätautien erikoisalan lisäksi Oysin korva-, nenä- ja kurkkutautien yksikkö sekä pehmytkudoskirurgia.

Elinvoimaa Pohjois-Suomeen

OYS ja yliopisto luovat Pohjois-Suomeen elinvoimaa kouluttamalla osaajia, tutkimalla ja kehittämällä uutta.

Uusi sairaala on välttämätön

Potilaiden hyvä hoito voidaan parhaiten taata, kun rakennetaan kokonaan uusi sairaala. Vastaamme yleisimpiin kysymyksiin, joita rakentamisesta esitetään.

Oysissa annettu ensimmäiset koronarokotteet

Koronarokotukset käynnistyivät Pohjois-Pohjanmaalla Oulun yliopistollisessa sairaalassa. Ensimmäisenä rokotettavaksi kutsuttiin teho-osastojen ja päivystyksen sekä koronapotilaita hoitavien osastojen ja ensihoidon henkilöstöä. Rokotteita saadaan Pohjois-Pohjanmaalle näillä näkymin viikoittain.

PPSHP:n valtuusto hyväksyi uuden sairaalan rakentamisen toisen vaiheen

Oulun uuden yliopistollisen sairaalan toinen vaihe rakennetaan nykyisen sairaalan K-rakennusosan päälle. Tavoitekustannusarvio ja budjetti toiselle vaiheelle on yhteensä 347 miljoonaa euroa. Uuden sairaalan keskeisiä tavoitteita on varmistaa moniammatillinen yhteistyö, toiminnan tehokkuus ja tuottavuus, sekä esteettömät ja sujuvat hoitopolut ja -ketjut. Päätoteuttajaksi hankkeeseen on valittu NCC Suomi Oy.