Avainsana: Pohjois-Pohjanmaa

Historiallisen muutoksen kynnyksellä

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri lakkaa olemasta ensi vuoden lopussa. Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen sote- ja pelastuspalvelujen valmistelu on täydessä vauhdissa.

Poikkeusjärjestelyjä OYSin piha-alueella  

Vesijohdon saneeraustyöt aiheuttavat poikkeusjärjestelyjä Oulun yliopistollisen sairaalan päärakennuksen ja lastenklinikan välisellä piha-alueella. Työt käynnistyvät ensi viikolla ja jatkuvat arviolta elokuulle saakka.

OYSissa on turvallista asioida

Oulun yliopistolliseen sairaalaan on turvallista tulla hoitoon koronatilanteesta riippumatta. On tärkeää, ettei esimerkiksi sydän- ja verisuonisairauksiin tai diabetekseen liittyvää hoidon tarpeen arviointia ja hoitoa erikoissairaanhoidossa viivytetä.

Lapset saavat äänestää OYSille kaverihahmon

Lapset antoivat Oulun yliopistolliselle sairaalalle 105 ideaa kaverista, joka piristäisi potilasta sairaalassa. Hahmoista valittiin äänestykseen Kuura Kettu ja Putu Punatulkku, joita lapset saavat sairaalassa käydessään äänestää ensi viikon loppuun saakka.

Päivystysapu 116117 -palvelu käyttöön tammikuun alussa

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin alueella otetaan 4. tammikuuta 2021 käyttöön yksi päivystysavun puhelinnumero. Päivystysapu 116117 -palvelusta voi kysyä neuvoja äkillisiin, päivystyksellisiin sosiaalisiin ja terveydellisiin ongelmiin ympäri vuorokauden. Neuvoja voi kysyä puhelimitse tai tekstipalveluna.

Ensihoito Pohjois-Pohjanmaalla sairaanhoitopiirin omaksi toiminnaksi

PPSHP:n valtuusto päätti kokouksessaan 9.10.2020 antaa sairaanhoitopiirin hallitukselle tehtäväksi valmistella ensihoitopalvelun siirto PPSHP:n omaksi toiminnaksi vuoden 2022 alusta alkaen. PPSHP:n ensihoitopalvelu tuotetaan kokonaisuudessaan sairaanhoitopiirin omana toimintana 1.1.2022 lähtien.

Kulku Oysiin muuttuu huomisesta alkaen

Liikennejärjestelyt Oulun yliopistollisen sairaalan edustalla muuttuvat keskiviikosta 1.4. alkaen. Liikenne lastenklinikan edustalla kulkevalla tiellä muuttuu kaksisuuntaiseksi. Sairaalan ramppi poistuu pääosin käytöstä ja linja-autoliikenne siirtyy maan tasalle lastenklinikan edustalla kulkevalle tielle. Ramppi on käytössä toistaiseksi K-rakennusosaan kulkemista varten. Parkkipaikat sairaalan edessä säilyvät käytössä normaalisti. Asiakasovien aukioloihin voi tulla lähiaikoina muutoksia poikkeusolojen takia. Uudistus tuo muutoksia sairaala-alueen bussipysäkkien sijainteihin. Pysäkit B1, B2 ja A6 jäävät pois käytöstä. Jatkossa bussipysäkit sijaitsevat lasten päivystyksen sisäänkäynnin LC (entinen sisäänkäynnin nimi A5) edessä molemmin puolin tietä. Joukkoliikenteen pysäkkikohtaiset aikataulut näet oulunliikenne.fi -sivustolta. Sairaalan vanha ajoramppi puretaan vaiheittain huhti-heinäkuun aikana, jotta uudisrakentaminen pääsee etenemään. Purkutyöt käynnistyvät kuunvaihteen jälkeen sairaalan eteläpäädystä, S-sisäänkäynnin läheisyydestä. Lisäksi piha-alueella tehdään muutostöitä, jotka vaikuttavat alueella liikkumiseen lokakuulle saakka. Rakennustöistä ja poikkeusjärjestelyistä johtuen sairaalaan saapumiseen kannattaa varata normaalia enemmän aikaa.  Samaan aikaan liikennejärjestelyjen muutoksen kanssa sairaalassa siirrytään uuteen opastusmalliin. Sisäänkäynnit on jatkossa nimetty rakennusosien mukaan, ja potilaat ohjataan oikeaan paikkaan rakennusosan kirjainta ja väriä seuraamalla. Sairaalan sisäänkäynnit ja yksiköiden sijainnit voi tarkistaa verkkosivuilta osoitteesta ppshp.fi/kartat. Näin opastus muuttuu: - B1-sisäänkäynti muuttuu kirjaimeksi K ja sen väritunnus on punainen - B2 ja A3:1 sisäänkäynnit yhdistyvät maan tasalle ja sisäänkäynnin uusi nimi on N ja sen väritunnus on tummanvihreä. - B3-sisäänkäynnin uusi nimi on S ja väritunnus on sininen. - Synnyttäjät tulevat jatkossa sisään ovesta SN. Ovessa on soittokello, jolla synnyttäjä saa yhteyden vastaanottoon arkiaikojen ulkopuolella. - A1 Oulun seudun yhteispäivystys säilyy katutasossa entisellä nimellä. Koronaepäily-asiakkaille on oma sisäänkäynti pääoven vasemmalla puolella. - A6 sisäänkäynti lastensairaalaan on jatkossa LA ja koko lastensairaalan väritunnus on keltainen. - A5 sisäänkäynti, jossa lasten päivystyksen vastaanotto sijaitsee, on jatkossa LC. - A5:1 sisäänkäynnin uusi nimi on LD. - Lastensairaalan takana olevan lasten psykiatrian vastaanoton sisäänkäynnit A5:2 ja A5:3 on jatkossa merkitty T-kirjaimin. T-rakennuksen väritunnus on vaaleanpunainen. - A8 sisäänkäynti avohoitotaloon on jatkossa G ja sen väritunnus on oranssi. - A9 sisäänkäynti munuaisosaston vieressä on uudelta nimeltään H. - Medipoliksen sisäänkäynti on jatkossa M ja sen väritunnus on vaaleanvihreä.

OYS:n opasteet uudistuvat

Oulun yliopistollisen sairaalan opasteita uusitaan tämän viikonlopun aikana, joten alkuviikosta sairaalan tulevat asiakkaat kohtaavat sisääntulo-ovilla uusia opasteita.

Oulu Sote Labs –hanke juhli finaalipaikkaansa Regiostars Awards-palkintojenjaossa Brysselissä

Eurooppalaisen Regiostars Awards-kilpailun palkinnot jaettiin myöhään eilen illalla Brysselissä. Kilpailussa EU palkitsee vuoden parhaat ja innovatiivisimmat aluekehityshankkeensa. Tänä vuonna kilpailussa oli mukana 199 hanketta viidessä eri kilpailukategoriassa. Jokaisessa kategoriassa finaaliin valittiin Euroopan laajuisesti 5 onnistuneinta hanketta. Pohjois-Pohjanmaan maakunnasta kovatasoisessa joukossa kisasi Oulu Sote Labs, joka raivasi tiensä finaaliin Terveyspalveluiden nykyaikaistaminen -kategoriassa.