Hyvinvointia pohjoiseen

Hyvinvointialue esittäytyy

Julkaistu:

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin henkilöstö- ja sidosryhmäjulkaisu Pohjanpiiri keskittyy viimeisessä numerossa hyvinvointialueen tulevaan toimintaan.

 Hyvinvointialue esittäytyy

PPSHP:n perinteiseen Pohjanpiiriin on koottu esimerkkejä ja kokemuksia pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen uusista toimintamalleista, joita alueella otetaan käyttöön ensi vuodesta alkaen. Se esittelee tulevan toiminnan tavoitteita ja käytännön pilottien saavutuksia.

Uusien maakunnallisten toimintamallien avulla sosiaali- ja terveydenhuolto on yhdenvertaisempaa koko hyvinvointialueella ja asukkaat saavat tukea ja apua nopeasti ja lähellä kotiaan. Hyvinvointialueen toimintaa tuetaan yhtenäisin ohjein ja johtamalla toimintaa niin, ettei hoitoalan ammattilaiset jää yksin pienissäkään kunnissa.

Vaikka hyvinvointialue Pohteen talous on tiukka, uudet toimintamallit takaavat hoitoon pääsyä ja hoitoa, kun päällekkäistä työtä poistuu, toiminta yhtenäistyy ja maakuntaan laajennetaan yhteisiä hyviä käytäntöjä.

Pohjanpiiri ilmestyy viimeistä kertaa sairaanhoitopiirin julkaisuna, sillä PPSHP toiminta organisaationa lakkaa vuodenvaihteessa, kun hyvinvointialueet aloittavat toimintaansa. Oulun yliopistollinen sairaala siirtyy hyvinvointialueelle.

Lue lisää Pohjanpiiristä. Lehden linkki löytyy myös OYS Plus -sivuston etusivun alaosasta.