Blogi

OYSin uusi verkkosivusto avattu

Julkaistu:

 OYSin uusi verkkosivusto avattu

Mervi Tervo

Kirjoittaja on PPSHP:n viestintäpäällikkö.

Oulun yliopistollisen sairaalan uudet verkkosivut on julkaistu tänään. Sivusto löytyy osoitteesta oys.fi ja jatkossa myös ppshp.fi – osoitteesta kävijät ohjataan automaattisesti uudelle sivustolle. Suuri osa aiemmista ppshp.fi -osoitteessa sijainneista sisällöistä on siirretty uudelle alustalle, minkä lisäksi sivustolle on tuotettu paljon uutta sisältöä.

OYSin jokaisella, vuoden 2022 alussa aloittaneella osaamiskeskuksella, on uudella sivustolla oma kokonaisuutensa. Osaamiskeskukset voivat hyödyntää omia sivustojaan esimerkiksi henkilökunnan ja tutkimustoiminnan esittelemiseen. Lisäksi kevään aikana on tehty mittava joukko palvelukuvauksia, joista syntyy ”Hoidot ja palvelut” -portaali. Portaali sisältää tietoa eri sairauksien hoidosta OYSin eri osaamiskeskuksissa. Tällä hetkellä portaalissa on 118 palvelukuvausta.

Viestinnän projekteista verkkosivustot ovat tyypillisesti suurimpia ja laajimpia työpöydällä olevia kokonaisuuksia. Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri ja Oulun yliopistollinen sairaala ovat laajoja organisaatioita ja työmäärä verkkosivuston luomiseksi on ollut mittava. Viimeisen 8 kuukautta sivustoa ja sen sisältöä oli viestintäyksikössä rakentamassa jatkuvasti 5-6 työntekijää siten, että projektinhallinta, sisällöntuotanto ja valokuvaus on tehty kokonaan omana työnä. Alihankintana on ostettu graafinen suunnittelu ja koodaus.

Kaiken kaikkiaan sivustoa suunniteltiin aktiivisesti lähes kaksi vuotta, jonka takana oli vielä 1,5 vuotta erilaisten skenaarioiden ja etenemismahdollisuuksien rakentamista. Tämä Iisakin kirkko ei ole koskaan valmis, mutta nyt se on avattu vierailijoille laajeten ja kehittyen jatkuvasti.

Verkkosivuprojektin mahdollistivat monet tekijät, asiantuntijat ja osaajat, joista keskeisimmin Sami Jussinniemi, Sini Tuohimaa, Matti Jatkola, Fanni Silven, Tommi Mikkonen, Päivi Hietapelto ja Martta Häyrynen. Koodauksesta vastasi Roihuan ja graafisesta suunnittelusta Aleksi Kauhanen. Valokuvat ovat pääasiassa Mika Vallinevan ja Tiina Mäen käsialaa. Sisällöistä vastaavat ja niitä ovat luoneet OYSin lukuisat ammattilaiset niin hallinnon kuin sairaanhoidonkin puolella.