Tiedote

Kuura Kettu opastaa OYSin käytävillä

Julkaistu:

OYSin lapsiasiakkaille ideoitu kaverihahmo Kuura Kettu opastaa sairaalan käytävillä opasteteippauksissa.

Kuura Kettu seikkailee sairaalan käytävien seinillä viittoillen ja hyppien kohti lastenklinikkaa. Opasteet alkavat avohoitotalon sisäänkäynnin aulasta ja ohjaavat kulkijan lastenklinikalle saakka. Kuuralla on osan matkaa kädessään keltainen L-rakennukseen opastava kyltti ja lisäksi Kuura tekee käytävillä veikeitä hyppyjä ja kärrynpyöriä.

­-On todella hienoa, että olemme saaneet Kuura Ketun käytäville opastamaan. Kettuhahmo on ilahduttanut lastensairaalaan kulkijoita ihan henkilöstöä myöten, iloitsee Lasten ja nuorten palvelualueen johtaja Jarmo Salo.

Kuura Ketun ideoi sairaalalle 7-vuotias Emma Klasila syksyllä 2020. Lapsille järjestetyssä ideakilpailussa saatiin yli sata hienoa ehdotusta kaverihahmosta, joka olisi lasten ilona ja turvana sairaalassa. Kuura Kettu ja yhdeksän muuta hahmoa pääsivät OYSin Facebookin äänestykseen mukaan. Emman iloinen ja värikäs kettupiirros voitti lastensairaalassa järjestetyn lopullisen äänestyksen, jolloin äänestää saivat lapsiasiakkaat.

Opasteiden lisäksi Kuura Ketusta on tehty heijastimia ja tarroja. Heijastimia on jaettu lastensairaalan potilaille joululahjaksi ja tarroja lapset voivat saada sairaalakäynneillä.

Kuura Kettu seikkailee lastensairaalan toiminnan mukana myös OYSin uusiin sairaalarakennuksiin. Taiteilija Elina Warstan toteuttamassa kerrosgrafiikassa Kuura seikkailee luonnossa eri vuodenaikoina ja uuden sairaalan pysäköintihallikin on nimetty Kuuraparkiksi.