Avainsana: OYS2030

Poikkeusjärjestelyjä OYSin piha-alueella  

Vesijohdon saneeraustyöt aiheuttavat poikkeusjärjestelyjä Oulun yliopistollisen sairaalan päärakennuksen ja lastenklinikan välisellä piha-alueella. Työt käynnistyvät ensi viikolla ja jatkuvat arviolta elokuulle saakka.

Kaukolämpölinjan rakentaminen vaikeuttaa liikkumista OYSin ympäristössä  

Kaukolämpölinjan rakentaminen vaikeuttaa liikkumista OYSin ympäristössä, Kiviharjuntien puolella, tästä viikosta (viikko 19) alkaen. Rakentaminen käynnistyy sairaala-alueen eteläpäästä ja etenee avohoitotalon edestä kohti uuden sairaalan työmaata kevään ja kesän aikana. Kokonaisuudessaan töiden arvioidaan valmistuvan ensi syksynä.

Lapset saavat äänestää OYSille kaverihahmon

Lapset antoivat Oulun yliopistolliselle sairaalalle 105 ideaa kaverista, joka piristäisi potilasta sairaalassa. Hahmoista valittiin äänestykseen Kuura Kettu ja Putu Punatulkku, joita lapset saavat sairaalassa käydessään äänestää ensi viikon loppuun saakka.

Infektiontorjuntaan huomiota ilmanvaihtoratkaisuissa

Oulun yliopistollisen sairaalan OYS 2030 -sairaalarakentamisessa turvallisuus on suunnittelun ja rakentamisen lähtökohtana. Ilmanvaihtoratkaisuissa infektiontorjunta on ollut isossa roolissa suunnittelussa.

Uusi sairaala on välttämätön

Potilaiden hyvä hoito voidaan parhaiten taata, kun rakennetaan kokonaan uusi sairaala. Vastaamme yleisimpiin kysymyksiin, joita rakentamisesta esitetään.

PPSHP:n valtuusto hyväksyi uuden sairaalan rakentamisen toisen vaiheen

Oulun uuden yliopistollisen sairaalan toinen vaihe rakennetaan nykyisen sairaalan K-rakennusosan päälle. Tavoitekustannusarvio ja budjetti toiselle vaiheelle on yhteensä 347 miljoonaa euroa. Uuden sairaalan keskeisiä tavoitteita on varmistaa moniammatillinen yhteistyö, toiminnan tehokkuus ja tuottavuus, sekä esteettömät ja sujuvat hoitopolut ja -ketjut. Päätoteuttajaksi hankkeeseen on valittu NCC Suomi Oy.

Kulku Oysiin muuttuu huomisesta alkaen

Liikennejärjestelyt Oulun yliopistollisen sairaalan edustalla muuttuvat keskiviikosta 1.4. alkaen. Liikenne lastenklinikan edustalla kulkevalla tiellä muuttuu kaksisuuntaiseksi. Sairaalan ramppi poistuu pääosin käytöstä ja linja-autoliikenne siirtyy maan tasalle lastenklinikan edustalla kulkevalle tielle. Ramppi on käytössä toistaiseksi K-rakennusosaan kulkemista varten. Parkkipaikat sairaalan edessä säilyvät käytössä normaalisti. Asiakasovien aukioloihin voi tulla lähiaikoina muutoksia poikkeusolojen takia. Uudistus tuo muutoksia sairaala-alueen bussipysäkkien sijainteihin. Pysäkit B1, B2 ja A6 jäävät pois käytöstä. Jatkossa bussipysäkit sijaitsevat lasten päivystyksen sisäänkäynnin LC (entinen sisäänkäynnin nimi A5) edessä molemmin puolin tietä. Joukkoliikenteen pysäkkikohtaiset aikataulut näet oulunliikenne.fi -sivustolta. Sairaalan vanha ajoramppi puretaan vaiheittain huhti-heinäkuun aikana, jotta uudisrakentaminen pääsee etenemään. Purkutyöt käynnistyvät kuunvaihteen jälkeen sairaalan eteläpäädystä, S-sisäänkäynnin läheisyydestä. Lisäksi piha-alueella tehdään muutostöitä, jotka vaikuttavat alueella liikkumiseen lokakuulle saakka. Rakennustöistä ja poikkeusjärjestelyistä johtuen sairaalaan saapumiseen kannattaa varata normaalia enemmän aikaa.  Samaan aikaan liikennejärjestelyjen muutoksen kanssa sairaalassa siirrytään uuteen opastusmalliin. Sisäänkäynnit on jatkossa nimetty rakennusosien mukaan, ja potilaat ohjataan oikeaan paikkaan rakennusosan kirjainta ja väriä seuraamalla. Sairaalan sisäänkäynnit ja yksiköiden sijainnit voi tarkistaa verkkosivuilta osoitteesta ppshp.fi/kartat. Näin opastus muuttuu: - B1-sisäänkäynti muuttuu kirjaimeksi K ja sen väritunnus on punainen - B2 ja A3:1 sisäänkäynnit yhdistyvät maan tasalle ja sisäänkäynnin uusi nimi on N ja sen väritunnus on tummanvihreä. - B3-sisäänkäynnin uusi nimi on S ja väritunnus on sininen. - Synnyttäjät tulevat jatkossa sisään ovesta SN. Ovessa on soittokello, jolla synnyttäjä saa yhteyden vastaanottoon arkiaikojen ulkopuolella. - A1 Oulun seudun yhteispäivystys säilyy katutasossa entisellä nimellä. Koronaepäily-asiakkaille on oma sisäänkäynti pääoven vasemmalla puolella. - A6 sisäänkäynti lastensairaalaan on jatkossa LA ja koko lastensairaalan väritunnus on keltainen. - A5 sisäänkäynti, jossa lasten päivystyksen vastaanotto sijaitsee, on jatkossa LC. - A5:1 sisäänkäynnin uusi nimi on LD. - Lastensairaalan takana olevan lasten psykiatrian vastaanoton sisäänkäynnit A5:2 ja A5:3 on jatkossa merkitty T-kirjaimin. T-rakennuksen väritunnus on vaaleanpunainen. - A8 sisäänkäynti avohoitotaloon on jatkossa G ja sen väritunnus on oranssi. - A9 sisäänkäynti munuaisosaston vieressä on uudelta nimeltään H. - Medipoliksen sisäänkäynti on jatkossa M ja sen väritunnus on vaaleanvihreä.

OYS:n opasteet uudistuvat

Oulun yliopistollisen sairaalan opasteita uusitaan tämän viikonlopun aikana, joten alkuviikosta sairaalan tulevat asiakkaat kohtaavat sisääntulo-ovilla uusia opasteita.

OYS:n uuden sairaalan B-talo etenee toteutusvaiheeseen

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri on allekirjoittanut urakkasopimuksen OYS:n uudisrakennuksen B-talon toteutuksesta. OYS 2030 -uudistamisohjelman ensimmäisessä vaiheessa uuteen sairaalaan rakennetaan tilat toiminnoille, joiden tulee toimia tehokkaasti vuorokauden ympäri vuoden jokaisena päivänä: päivystykselle, teho-osastoille, leikkaussaleille, synnytyspalveluille sekä niiden tarvitsemille tukipalveluille.

Uusi pysäköintitalo lupaa helpotusta OYS:n parkkipulmiin keväällä

Tietyöt ja uudisrakentaminen vaikeuttavat sairaala-alueella liikkumista myös ensi vuoden aikana. Sairaalan vanhan rampin purkaminen, uuden kadun rakentaminen sairaalan eteläpuolelle ja OYS 2030 -uudistamisohjelman eri osahankkeet näkyvät sairaala-alueella liikennemuutoksia ja lisääntyvänä työmaaliikenteenä.

Pohjoinen osuuskuntahanke etenee

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin (PPSHP) hallitus nimitti PPSHP:n jäsenet Oulun yliopistollisen sairaalan erityisvastuualueen (OYS-erva) osuuskunnan hallitukseen ja hallintoneuvostoon. Hallitus merkitsi myös tiedoksi OYS 2030 -hankkeeseen liittyvän uuden keittiön urakan nousseen hinta-arvion. Nykyinen keittiö puretaan uuden sairaalan tieltä.

Oulu Sote Labs –hanke juhli finaalipaikkaansa Regiostars Awards-palkintojenjaossa Brysselissä

Eurooppalaisen Regiostars Awards-kilpailun palkinnot jaettiin myöhään eilen illalla Brysselissä. Kilpailussa EU palkitsee vuoden parhaat ja innovatiivisimmat aluekehityshankkeensa. Tänä vuonna kilpailussa oli mukana 199 hanketta viidessä eri kilpailukategoriassa. Jokaisessa kategoriassa finaaliin valittiin Euroopan laajuisesti 5 onnistuneinta hanketta. Pohjois-Pohjanmaan maakunnasta kovatasoisessa joukossa kisasi Oulu Sote Labs, joka raivasi tiensä finaaliin Terveyspalveluiden nykyaikaistaminen -kategoriassa.