Tiedote

OYSin uudistaminen etenee – C-rakennuksen kehitysvaiheen sopimus allekirjoitettiin

Julkaistu:

Oulun Kontinkankaan sairaalakampukselle nousevaan uudisrakennukseen on alustavasti suunniteltu esimerkiksi eri erikoisalojen poliklinikoita sekä opetuksen ja koulutuksen tiloja. Suunnitelmat tarkentuvat kehitysvaiheen aikana.

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde on allekirjoittanut sopimuksen OYSin uuden sairaalan C-rakennuksen kehitysvaiheen käynnistämisestä 14.3.2024 hankkeessa päätoteuttajana toimivan NCC Suomi Oy:n ja automaatiourakoitsijana toimivan Siemens Osakeyhtiön kanssa. Sopimus kattaa myös rakennuksen yhteyteen tulevan maanalaisen pysäköinnin.

Nyt kehitysvaiheeseen etenevä C-rakennus kuuluu F-rakennuksen ohella OYS 2030 -uudistamisohjelman toiseen vaiheeseen ja se toteutetaan yhtenä allianssiurakkana jo rakenteilla olevan F-rakennuksen kanssa.

”Hankkeen alustavat laajuus- ja laatutasotavoitteet sekä arvio myös C-talon tavoitekustannuksesta on tehty aikoinaan F-rakennuksen toteutusvaiheen sopimuksen yhteydessä. Nyt näitä tavoitteita tarkennetaan ja päivitetään vastaamaan tämän hetken tarpeita ja toimintaympäristöä”, OYS 2030 -uudistamisohjelman ohjelmajohtaja Kari-Pekka Tampio kertoo.

Kehitysvaiheen aikana selvitetään myös Oulun yliopiston, Suomen yliopistokiinteistöt Oy:n, Oulun ammattikorkeakoulun ja Oulun kaupungin kanssa mahdollisuutta sijoittaa C-rakennukseen heidän tarpeitaan vastaavia tiloja sekä tutkitaan, millaisia yhteistoiminnallisia hyötyjä se voisi tarjota.

C-rakennus täydentää uuden sairaalakokonaisuuden

Nyt alkavan kehitysvaiheen on arvioitu ajoittuvan maalis–joulukuulle 2024. C-rakennus nousee sairaalakampukselle OYSin nykyisen K-rakennusosan paikalle, ja ennen varsinaisten rakennustöiden käynnistymistä vanhan sairaalan K-osassa sijaitsevat toiminnot muuttavat nyt käyttöönottovaiheessa oleviin A- ja B-rakennuksiin. Purkutyöt käynnistyvät muuttojen jälkeen, minkä jälkeen varsinainen rakentaminen voisi puolestaan sijoittua vuosille 2025–2029.

”Kun uudistamisohjelman ensimmäisen vaiheen A- ja B-rakennukset sekä toisessa vaiheessa rakennettavat C- ja F-rakennukset valmistuvat, alkaa uudistamisohjelman rakentaminen Kontinkankaan kampuksella olla päätöksessään. Näiden lisäksi suunnitelmissa on vielä logistiikka- ja tukipalvelukeskuksen toteuttaminen”, Tampio kertoo.

C-rakennuksen hankkeen siirtymisestä toteutusvaiheeseen päätetään erikseen kehitysvaiheen päätteeksi.