Tiedote

OYS:n opasteet uudistuvat

Julkaistu:

Oulun yliopistollisen sairaalan opasteita uusitaan tämän viikonlopun aikana, joten alkuviikosta sairaalan tulevat asiakkaat kohtaavat sisääntulo-ovilla uusia opasteita.

Oulun yliopistollisen sairaalan opastus uudistuu 1. huhtikuuta. Uusi opastus perustuu kirjain- ja väritunnuksiin, joiden avulla asiakkaat ohjataan oikeisiin paikkoihin.

Alkuviikosta sairaalaan saapuvien asiakkaiden ajanvarauskirjeissä voi olla vielä vanha sisäänkäyntitieto. Maanantaista alkaen sisäovilla on kuitenkin rakennusosan kirjaimella ja värillä merkitty uusi tunnus.

Koko sairaalan pitkä ajoramppi rakennuksen edustalla puretaan lähiaikoina ja jatkossa sairaalaan tullaan sisään vain katutasolta. Rampilla sijaitsevat toisen kerroksen sisäänkäynnit B1 ja B2 ovat käytössä vielä toistaiseksi.

Näin opastus muuttuu:

– B1-sisäänkäynnin nimi muuttuu kirjaimeksi K ja sen väritunnus on punainen

– B2-sisäänkäynnin uusi nimi on N ja sen väritunnus on tummanvihreä.

– B3-sisäänkäynnin nimi on S ja väritunnus on sininen.

– Synnyttäjät tulevat jatkossa sisään ovesta SN. Ovessa on soittokello, jolla synnyttäjä saa yhteyden vastaanottoon arkiaikojen ulkopuolella.

– A1 Oulun seudun yhteispäivystys säilyy katutasossa entisellä nimellä. Koronaepäily-asiakkaille on oma sisäänkäynti pääoven vasemmalla puolella.

– A6 sisäänkäynti lastensairaalaan on jatkossa LA ja koko lastensairaalan väritunnus on keltainen.

– A5 sisäänkäynti, jossa lasten päivystyksen vastaanotto sijaitsee, on jatkossa LC.

– Lastensairaalan takana olevan lasten psykiatrian vastaanoton sisäänkäynnit A5:2 ja A5:3 on jatkossa merkitty T-kirjaimin. T-rakennuksen väritunnus on vaaleanpunainen.

– A8 sisäänkäynti avohoitotaloon on jatkossa G ja sen väritunnus on oranssi.

– A9 sisäänkäynti munuaisosaston vieressä on jatkossa H.

– Medipoliksen sisäänkäynti on jatkossa M ja sen väritunnus on vaaleanvihreä.