Tiedote

Kulku Oysiin muuttuu huomisesta alkaen

Julkaistu:

Liikennejärjestelyt Oulun yliopistollisen sairaalan edustalla muuttuvat keskiviikosta 1.4. alkaen. Liikenne lastenklinikan edustalla kulkevalla tiellä muuttuu kaksisuuntaiseksi. Sairaalan ramppi poistuu pääosin käytöstä ja linja-autoliikenne siirtyy maan tasalle lastenklinikan edustalla kulkevalle tielle. Ramppi on käytössä toistaiseksi K-rakennusosaan kulkemista varten. Parkkipaikat sairaalan edessä säilyvät käytössä normaalisti. Asiakasovien aukioloihin voi tulla lähiaikoina muutoksia poikkeusolojen takia. Uudistus tuo muutoksia sairaala-alueen bussipysäkkien sijainteihin. Pysäkit B1, B2 ja A6 jäävät pois käytöstä. Jatkossa bussipysäkit sijaitsevat lasten päivystyksen sisäänkäynnin LC (entinen sisäänkäynnin nimi A5) edessä molemmin puolin tietä. Joukkoliikenteen pysäkkikohtaiset aikataulut näet oulunliikenne.fi -sivustolta. Sairaalan vanha ajoramppi puretaan vaiheittain huhti-heinäkuun aikana, jotta uudisrakentaminen pääsee etenemään. Purkutyöt käynnistyvät kuunvaihteen jälkeen sairaalan eteläpäädystä, S-sisäänkäynnin läheisyydestä. Lisäksi piha-alueella tehdään muutostöitä, jotka vaikuttavat alueella liikkumiseen lokakuulle saakka. Rakennustöistä ja poikkeusjärjestelyistä johtuen sairaalaan saapumiseen kannattaa varata normaalia enemmän aikaa. Samaan aikaan liikennejärjestelyjen muutoksen kanssa sairaalassa siirrytään uuteen opastusmalliin. Sisäänkäynnit on jatkossa nimetty rakennusosien mukaan, ja potilaat ohjataan oikeaan paikkaan rakennusosan kirjainta ja väriä seuraamalla. Sairaalan sisäänkäynnit ja yksiköiden sijainnit voi tarkistaa verkkosivuilta osoitteesta ppshp.fi/kartat. Näin opastus muuttuu: - B1-sisäänkäynti muuttuu kirjaimeksi K ja sen väritunnus on punainen - B2 ja A3:1 sisäänkäynnit yhdistyvät maan tasalle ja sisäänkäynnin uusi nimi on N ja sen väritunnus on tummanvihreä. - B3-sisäänkäynnin uusi nimi on S ja väritunnus on sininen. - Synnyttäjät tulevat jatkossa sisään ovesta SN. Ovessa on soittokello, jolla synnyttäjä saa yhteyden vastaanottoon arkiaikojen ulkopuolella. - A1 Oulun seudun yhteispäivystys säilyy katutasossa entisellä nimellä. Koronaepäily-asiakkaille on oma sisäänkäynti pääoven vasemmalla puolella. - A6 sisäänkäynti lastensairaalaan on jatkossa LA ja koko lastensairaalan väritunnus on keltainen. - A5 sisäänkäynti, jossa lasten päivystyksen vastaanotto sijaitsee, on jatkossa LC. - A5:1 sisäänkäynnin uusi nimi on LD. - Lastensairaalan takana olevan lasten psykiatrian vastaanoton sisäänkäynnit A5:2 ja A5:3 on jatkossa merkitty T-kirjaimin. T-rakennuksen väritunnus on vaaleanpunainen. - A8 sisäänkäynti avohoitotaloon on jatkossa G ja sen väritunnus on oranssi. - A9 sisäänkäynti munuaisosaston vieressä on uudelta nimeltään H. - Medipoliksen sisäänkäynti on jatkossa M ja sen väritunnus on vaaleanvihreä.

Liikennejärjestelyt Oulun yliopistollisen sairaalan edustalla muuttuvat keskiviikosta 1.4. alkaen. Liikenne lastenklinikan edustalla kulkevalla tiellä muuttuu kaksisuuntaiseksi. Sairaalan ramppi poistuu pääosin käytöstä ja linja-autoliikenne siirtyy maan tasalle lastenklinikan edustalla kulkevalle tielle. Ramppi on käytössä toistaiseksi K-rakennusosaan kulkemista varten. Parkkipaikat sairaalan edessä säilyvät käytössä normaalisti. Asiakasovien aukioloihin voi tulla lähiaikoina muutoksia poikkeusolojen takia.

Uudistus tuo muutoksia sairaala-alueen bussipysäkkien sijainteihin. Pysäkit B1, B2 ja A6 jäävät pois käytöstä. Jatkossa bussipysäkit sijaitsevat lasten päivystyksen sisäänkäynnin LC (entinen sisäänkäynnin nimi A5) edessä molemmin puolin tietä. Joukkoliikenteen pysäkkikohtaiset aikataulut näet oulunliikenne.fi -sivustolta.

Sairaalan vanha ajoramppi puretaan vaiheittain huhti-heinäkuun aikana, jotta uudisrakentaminen pääsee etenemään. Purkutyöt käynnistyvät kuunvaihteen jälkeen sairaalan eteläpäädystä, S-sisäänkäynnin läheisyydestä. Lisäksi piha-alueella tehdään muutostöitä, jotka vaikuttavat alueella liikkumiseen lokakuulle saakka. Rakennustöistä ja poikkeusjärjestelyistä johtuen sairaalaan saapumiseen kannattaa varata normaalia enemmän aikaa. 

Samaan aikaan liikennejärjestelyjen muutoksen kanssa sairaalassa siirrytään uuteen opastusmalliin. Sisäänkäynnit on jatkossa nimetty rakennusosien mukaan, ja potilaat ohjataan oikeaan paikkaan rakennusosan kirjainta ja väriä seuraamalla. Sairaalan sisäänkäynnit ja yksiköiden sijainnit voi tarkistaa verkkosivuilta osoitteesta ppshp.fi/kartat.

Näin opastus muuttuu:

– B1-sisäänkäynti muuttuu kirjaimeksi K ja sen väritunnus on punainen

– B2 ja A3:1 sisäänkäynnit yhdistyvät maan tasalle ja sisäänkäynnin uusi nimi on N ja sen väritunnus on tummanvihreä.

– B3-sisäänkäynnin uusi nimi on S ja väritunnus on sininen.

– Synnyttäjät tulevat jatkossa sisään ovesta SN. Ovessa on soittokello, jolla synnyttäjä saa yhteyden vastaanottoon arkiaikojen ulkopuolella.

– A1 Oulun seudun yhteispäivystys säilyy katutasossa entisellä nimellä. Koronaepäily-asiakkaille on oma sisäänkäynti pääoven vasemmalla puolella.

– A6 sisäänkäynti lastensairaalaan on jatkossa LA ja koko lastensairaalan väritunnus on keltainen.

– A5 sisäänkäynti, jossa lasten päivystyksen vastaanotto sijaitsee, on jatkossa LC.

– A5:1 sisäänkäynnin uusi nimi on LD.

– Lastensairaalan takana olevan lasten psykiatrian vastaanoton sisäänkäynnit A5:2 ja A5:3 on jatkossa merkitty T-kirjaimin. T-rakennuksen väritunnus on vaaleanpunainen.

– A8 sisäänkäynti avohoitotaloon on jatkossa G ja sen väritunnus on oranssi.

– A9 sisäänkäynti munuaisosaston vieressä on uudelta nimeltään H.

– Medipoliksen sisäänkäynti on jatkossa M ja sen väritunnus on vaaleanvihreä.