Tiedote

IBD-potilaille sähköinen oirepäiväkirja hoidon ja voinnin seurantaan

Julkaistu:

Testauskäytössä olevan palvelun avulla potilas tuottaa tietoa, jota ammattilaiset käyttävät hoitotyössä. Potilas pystyy seuraamaan myös itse vointinsa kehitystä.

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen IBD-potilailla on mahdollisuus saada veloituksetta käyttöönsä IBD Oirepäiväkirja hoidon ja voinnin seurantaan. Palvelu on testauskäytössä Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen IBD-potilaille vuoden ajan keväästä 2023 lähtien.

IBD Oirepäiväkirjan tarkoituksena on laajentaa sairaalassa käytössä olevaa, OmaOYS:iin ja Digihoitopolkuun integroituvaa, sähköisen asioinnin Omavointi-palvelua kaksisuuntaiseksi ja entistä reaaliaikaisemmaksi. Palvelun avulla tarjotaan IBD-potilaille oirepäiväkirjatyyppinen ratkaisu omatoimiseen voinnin ja oireiden seurantaan. Ratkaisun avulla kyetään tuottamaan hoitavalle henkilökunnalle nykyistä kattavammat tiedot potilaan oireista seurantakäyntien välillä.

Palvelu on suunnattu potilaan ja hoitoyksikön väliseen tiedonsiirtoon. Ratkaisun avulla potilas tuottaa dataa IBD-rekisteriin, jota ammattilaiset käyttävät hoitotyössä. Potilas pystyy seuraamaan myös itse vointinsa kehitystä oirepäiväkirjan avulla.

Palvelua käyttämään pääsevät potilaat ovat saaneet tekstiviestin, jossa on linkki (https://feeling-oys.omavointi.fi/oys/login/) palveluun ja käyttöohjeisiin. Viestin kirjautumislinkki palveluun ohjaa sivustolle, jossa vaaditaan vahva tunnistautuminen. Kun IBD Oirepäiväkirja on asennettu mobiililaitteen kotinäytölle ja laitteessa on käytössä biometrinen tunnistautuminen (sormenjälki- tai kasvojentunnistus), niin vahva tunnistautuminen tehdään vuoden välein tietoturvasyistä.

Palveluun liittyviin kysymyksiin vastataan Pohde tietohallinnon palveluasiantuntijan numerosta, p. 08 315 5553, maanantaisin klo 10–11 ja torstaisin klo 14–15 touko-kesäkuun (4.5.-22.6.2023) ajan.

Terveisin,

OYS, Vatsakeskus, gastron pkl