Talous

PPSHP:n talousennuste 45 miljoonaa euroa alijäämäinen

Julkaistu:

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin hallitus merkitsi tiedoksi kuluvan vuoden talousennusteen, joka on koronaepidemian myötä tällä hetkellä noin 45 miljoonaa euroa alijäämäinen. 

 PPSHP:n talousennuste 45 miljoonaa euroa alijäämäinen

Koronaepidemian vaikutus ei näy vielä PPSHP:n alkuvuoden luvuissa, sillä tammi-huhtikuun osavuosikatsaus osoittaa 10,8 miljoonan euron ylijäämää.

Koronakriisin vaikutukset sairaalan toimintaan ja talouteen ovat kuitenkin olleet merkittävät mm. mittavien suojatarvikehankintojen vuoksi. Henkilöstön lisäkouluttaminen ja rekrytointi koronapotilaiden hoitoon on vaatinut kiireettömän toiminnan supistamista, kun hoitoja ja tutkimuksia sekä erilaisia toimenpiteitä on siirretty.

Yhteenlasketut koronaepidemian vaikutukset tekevätkin kuluvan vuoden talousennusteesta synkän, sillä tällä hetkellä tuloksen odotetaan olevan noin 45 miljoonaa euroa alijäämäinen.

Hallitukselle uusi puheenjohtaja

Hallituksen puheenjohtaja Antti Huttu-Hiltunen jätti eronpyyntönsä PPSHP:n hallitukselle 25.5.2020 pidetyssä kokouksessa. Huttu-Hiltunen pyysi eroa yhtymähallituksen puheenjohtajan tehtävästä ja siihen liittyvistä muista tehtävistä luottamuksen palauttamiseksi sekä toimintakyvyn ja työrauhan varmistamiseksi.

Sairaanhoitopiirin hallituksen puheenjohtajan nimittää PPSHP:n valtuusto. Uusi puheenjohtaja nimitetään jo seuraavassa kokouksessa 9.6.2020. Antti Huttu-Hiltusen ilmoitti pidättäytyvänsä hallituksen puheenjohtajan tehtävästä ja muista siihen liittyvistä luottamustehtävistä siihen saakka, kunnes uudet jäsenet on valittu eri toimielimiin.

Oulun tuotantokeittiössä omistusjärjestelyjä

Tällä hetkellä Oulun Tuotantokeittö Oy:n omistavat PPSHP (30 prosenttia) ja Oulun kaupunki (70 prosenttia). Oulun kaupunki keskittää oman ruoanvalmistuksensa yhä suuremmassa määrin Oulun tuotantokeittiöön, minkä myötä yhtitön omistusosuudet tarkastellaan uudelleen.

Uudessa omistusjärjestelyssä Oulun kaupunki ostaa PPSHP:ltä yhteensä100 osakkeita 200 000 euron kauppasummalla. Tämän osakekaupan ja yhtiön kaupungille suuntaaman osakeannin jälkeen PPSHP:n omistusosuus Oulun tuotantokeittiöstä on 15 ja Oulun kaupungin 85 prosenttia.