Talous

Esko-potilastietojärjestelmä on jälleen tutkitusti paras

Julkaistu:

Lääkäriliiton suorittaman tutkimuksen mukaan OYSissa käytössä oleva Esko on kaikista toimivin potilastietojärjestelmä.

 Esko-potilastietojärjestelmä on jälleen tutkitusti paras
Esko-potilastietojärjestelmää on kehitetty yhteistyössä OYSin ammattilaisten kanssa.

Tutkimus potilastietojärjestelmien toimivuudesta tehtiin neljättä kertaa. Esko sai parhaan tuloksen kaikista mukana olleista järjestelmistä ja paransi omaa tulostaan huomattavasti viime tutkimukseen verrattuna. Kouluarvosanoin arvioituna Eskon tulos oli 8,7 ja vuonna 2017 se oli 7,6.

Tutkimuksessa mitattiin järjestelmien teknistä toimivuutta, käytettävyyttä sekä yhteistyötä ja tiedonkulkua. Esko pärjäsi jokaisessa kategoriassa kaikista järjestelmistä parhaiten.

Esko Systemsin toimitusjohtaja Kaisa-Liisa Harjapää kertoo olevansa tyytyväinen tulokseen.

– Olemme erittäin iloisia ja kiitollisia siitä, että tiivis yhteistyö käyttäjien ja tuotekehityksen välillä sekä henkilöstömme pitkäjänteinen työ ja sitoutuminen kantavat hedelmää, hän kommentoi Esko Systemsin verkkosivuilla.

Esko-järjestelmää kehitetään alati, sillä sen on tarkoitus laajentua sairaaloiden käytöstä myös perusterveydenhuollon käytettäväksi. Eskoa valmistellaan aloittamaan toimintansa POPsote-alueen perusterveydenhuollon potilastietojärjestelmänä vuonna 2023.

– Pian entistä useammalla terveydenhuollon ammattilaisella on siis mahdollisuus käyttää Eskoa, Harjanpää sanoo.

Eskolla on tällä hetkellä yli 10 000 käyttäjää neljässä eri sairaanhoitopiirissä. Sitä on kehitetty OYSissa yhdessä terveydenhuollon ammattilaisten kanssa. Kehitystyö yhtiöitettiin vuonna 2020.