Avainsana: tutkimus

Tutkimushoitaja on kehityksen kasvot

Tutkimushoitajalla on iso rooli lääketieteen tutkimuksessa. He ovat linkki tutkijoiden, sairaalan ja kumppanien välillä, mutta ennen kaikkea he ovat tutkimustyön kasvot potilaalle.

Potilas hyötyy harvinaissairauksien yhteistyön tiivistymisestä

Suomen yliopistosairaalat ovat saaneet jäsenyyden kaikkiin eurooppalaisiin harvinaissairauksien osaamisverkostoihin (European Reference Networks, ERN). Tämä takaa potilaille parhaiden asiantuntijoiden avun asuinpaikasta riippumatta. Oulun yliopistollisessa sairaalassa (OYS) tehdään harvinaissairauksissa merkittävää kansallista ja kansainvälistä tutkimusta.

PPSHP palkitsi kehittämistyötä

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri jakoi vuosittaiset laatupalkinnot kolmelle hankkeelle. Kilpailun voitti Liikehäiriöpotilaiden neurokirurgisen hoitopolun kehittämishanke.

Biokemististä tohtoriksi

Oulun yliopisto ja OYS tekevät paljon yhteistä tutkimusta. Anna Kemppi on tohtorikoulutettava, joka on mukana sydämen fibroosia ja vajaatoimintaa tutkivassa ryhmässä.

Syövän tutkimus tiivistyy

Syöpätautien hoitoa ja tutkimusta kehitetään Pohjois-Suomessa syventämällä tutkijoiden yhteistyötä ja luomalla lisää tutkimusmahdollisuuksia.

Tutkija tähtää hoidon paranemiseen

Syöpätautien erikoislääkäri Jussi Koivunen tekee tutkimusta potilastyön ohessa. Näin hän etsii uusia ratkaisuja syövän voittamiseksi ja kehittyy itse lääkärinä.

Elinvoimaa Pohjois-Suomeen

OYS ja yliopisto luovat Pohjois-Suomeen elinvoimaa kouluttamalla osaajia, tutkimalla ja kehittämällä uutta.

Juhani Junttila MRC Oulun johtajaksi

Professori, tohtori Juhani Junttila (39) on aloittanut Medical Research Oulun, MRC:n johtajana. Junttila seuraa tehtävässä professori Riitta Kaarteenahoa, joka siirtyi lääketieteellisen tiedekunnan koulutusdekaaniksi.