Oulun yliopistollisen sairaalan ydintoimintojen muutot uusiin A- ja B-rakennuksiin onnistuivat suunnitelmien mukaan ja ilman suuria haasteita. Siirtymävaihe on sujunut hyvin, ja arki on käynnistynyt jouhevasti uuden sairaalan moderneissa tiloissa. Onnistuminen on ollut koko henkilöstön yhteinen ponnistus.
OYSin ydintoiminnot siirtyivät uusiin tiloihin viime viikolla. Muutot sujuivat erinomaisesti ilman merkittäviä haasteita. Tilojen käyttöönottoon liittyviä yksityiskohtia on ratkaistu nopeasti ja tehokkaasti sitä mukaa, kun niitä on ilmennyt ja toiminta jokaisessa muuttaneessa yksikössä on päässyt käynnistymään suunnitellun mukaisesti.
Muutot ovat edenneet vaiheittain koko syksyn ajan. Osa yksiköistä on muuttanut jo elokuussa, ja vielä vuoden loppupuolella ja ensi vuoden alussa muutamia yksiköitä siirtyy A- ja B-rakennuksiin.
Ydintoimintojen, kuten päivystysten, synnytysten sekä teho- ja valvontaosastojen muutto on kansallisessa mittakaavassa yksi Suomen suurimpia. Kahden päivän aikana siirrettiin satoja potilaita vanhan sairaalan puolelta uusiin tiloihin, ja samanaikaisesti henkilökunta siirsi työtilansa ja -välineensä uusiin yksiköihin. Tämä vaati tarkkaa aikataulutusta ja huolellista suunnittelua, jotta kaikki sujui ilman häiriöitä.
”Muutot ovat olleet merkittävä logistinen ja operatiivinen ponnistus, johon koko henkilöstö on osallistunut aktiivisesti. Muuttojen onnistuminen ei olisi ollut mahdollista ilman muuttotiimien ja henkilöstön huikeaa yhteistyötä ja vahvaa työpanosta. Tämä on osoitus henkilökuntamme rautaisesta ammattitaidosta ja sitoutumisesta tähän valtavaan projektiin”, kiittää OYSin hallinnollinen ylilääkäri Kari Ylitalo.
Puolen Suomen sairaala
OYSin uusi sairaala on merkittävä askel eteenpäin paitsi siellä työskentelevälle henkilöstölle, myös kaikille Pohjois-Suomen asukkaille. Uusi sairaala mahdollistaa entistä paremman hoidon ja palvelut, ja niissä yhdistyvät huipputeknologia ja potilaan hyvinvointi.
”Uusi sairaala ei ole vain rakennus, vaan se on tulevaisuuden terveydenhuoltoa – paikka, jossa potilaat saavat ensiluokkaista hoitoa ja henkilöstö voi työskennellä parhaissa mahdollisissa olosuhteissa. Lisäksi tutkimus ja älykkäät ratkaisut yhdistyvät, mahdollistaen entistä tehokkaampaa ja vaikuttavampaa hoitoa potilaille. Tämä tuo suuria etuja koko Pohjois-Suomelle, parantaen erikoissairaanhoitoa ja lisäämällä alueen veto- ja pitovoimaa osaaville terveydenhuollon ammattilaisille”, summaa yliopistosairaalan johtaja Miia Turpeinen.
Seuraava suuri ponnistus on F-rakennuksen valmistuminen ensi vuonna. F-rakennukseen sijoittuvat mm. syöpäkeskus, sairaala-apteekki sekä kuvantamispalveluja, Nordlabin laboratorio, verikeskus ja muita tukipalveluja.