Tiedote

Yhä useampi testataan koronaviruksen varalta Pohjois-Pohjanmaalla

Julkaistu:

Koronapotilaiden määrä Oulun yliopistollisessa sairaalassa on pysynyt ennallaan

Koronaviruksen näytteenoton kriteerejä on valtakunnallisten ohjeiden mukaisesti laajennettu myös Pohjois-Pohjanmaalla. Tällä hetkellä näyte otetaan kaikilta henkilöiltä, joilla on lääkärin tai hoitajan arvion perusteella aihetta epäillä koronavirustartuntaa.

Pohjois-Suomen laboratoriokeskuksen liikelaitoskuntayhtymä NordLab on nostanut koronavirusdiagnostiikan testauskapasiteettia. ”OYSn erityisvastuualueella voidaan tällä hetkellä analysoida noin 550 koronanäytettä päivässä”, toteaa Nordlabin johtava lääkäri Tuija Männistö.

Oulun yliopistollisessa sairaalassa on hoidossa koronan vuoksi viisi potilasta, joista kaksi on vuodeosastolla ja kolme tehohoidossa. Määrä on säilynyt ennallaan maanantaista. Kaikkiaan Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin alueella on todennettu tähän mennessä 115 tautitapausta.

Miten toimit, jos epäilet koronavirustartuntaa?

  • Soita omaan terveyskeskukseesi, silloin kun se on auki.
  • Oululaiset voivat soittaa koronavirusneuvontaan numeroon 08 558 41414. Numero palvelee maanantaista torstaihin kello 8–16 ja perjantaisin kello 8–15.
  • Iltaisin ja viikonloppuisin koronavirusneuvontaa saat soittamalla Oulun yliopistollisen sairaalan ympärivuorokautisesti palvelevaan neuvontanumeroon, puh.  08 315 2655.
  • Oulun seudun yhteispäivystyksessä on koronaa epäileville ja sairaalahoitoa tarvitseville asiakkaille oma sisäänkäynti, K-ovi (katso kartta ).​
  • Taudin leviämisen hidastamiseksi on tärkeää, että soitat aina ennen vastaanotolle tai päivystykseen hakeutumista.