Tiedote

Viikonloppunäytteenotto siirtyy Oritkarista Limingantulliin

Julkaistu:

Aikaisemmin Oritkarin drive-inissä sijainnut viikonloppunäytteenotto toimii lauantaista 5.12. alkaen uudessa paikassa Limingantullissa.

Pääasiassa koronatestauksesta huolehtii oma kotikunta, mutta jos oman kunnan näytteenottoon ei pääse, voivat kaikki Pohjois-Pohjanmaalla asuvat hakeutua testeihin OYSiin tai viikonloppuisin Limingantullin näytteenottopisteeseen.

Viikonloppuisin näytteitä otetaan yli 2-vuotiailta Limingantullin näytteenottopisteessä osoitteessa Nuottasaarentie 5. Limingantullin näytteenotto on viikonloppuisin avoinna lauantaisin ja sunnuntaisin kello 7.30–14.30. Näytteenottoon tulee varata aika etukäteen, ajanvaraus avataan perjantaisin klo 16. Oululaisille Limingantullin näytteenottopiste on avoinna myös arkisin.

Oulun seudun yhteispäivystyksen(OSYP)  koronanäytteenotto Oulun yliopistollisessa sairaalassa on avoinna maanantaista sunnuntaihin kello 7.15–21. Ajanvaraus avataan aina edellisenä iltana klo 22. Jos vointi heikentyy selvästi, voi näytteenottoon tulla myös ilman ajanvarausta. Yhteispäivystyksessä otetaan näytteitä yli 16-vuotiailta.

Jos Limingantullissa ei ole vapaita aikoja, otetaan koronanäytteitä alle 16-vuotiailta OYSin lasten päivystyksessä ajanvarauksella kello 11–18, ajanvaraus avataan lauantaisin ja sunnuntaisin klo 8 sekä arkisin kello 10. Jos lapsen vointi heikentyy selvästi, voi näytteenottoon tulla myös ilman ajanvarausta.

Tarkemmat ohjeet näytteeseen hakeutumisesta ja ajanvarauksesta löytyvät osoitteesta oyskorona.fi.