Tiedote

Tuottavuus- ja taloudellisuusohjelmaan liittyvä päätöksenteko jatkuu

Julkaistu:

Pohteen tuottavuus- ja taloudellisuusohjelmaan liittyvä päätöksenteko alkoi huhtikuun lopussa. Aluehallitus käsitteli ohjelmaan liittyviä viranhaltijapäätöksiä kokouksessaan tiistaina 21.5. Aluehallitus ei käyttänyt päätöksiin otto-oikeutta.

Aluehallitus on käsitellyt tuottavuus- ja taloudellisuusohjelmaan liittyviä viranhaltijapäätöksiä huhti- ja toukokuun kokouksissaan. Aluehallituksella on päätöksiin otto-oikeus. Otto-oikeus tarkoittaa sitä, että aluehallitus voi ottaa viranhaltijan tekemän päätöksen omaan käsittelyynsä ja muuttaa päätöstä, tehdä asiassa uuden päätöksen tai palauttaa sen valmisteluun.

Aluehallituksen käsittelyssä 21.5. olivat seuraavat viranhaltijapäätökset, joihin aluehallitus ei käyttänyt otto-oikeutta:

Terveyden- ja sairaanhoidon palvelut

  • Kiimingin vastuuyksikköön kuuluva Yli-Iin hyvinvointipiste lakkaa 1.8.2024.
  • Iin vastuuyksikköön kuuluva Kuivaniemen hyvinvointipiste lakkaa 1.8.2024.

Moniosaajapalvelut 

  • Välinehuolto Etelä -vastuuyksikköön kuuluvat Haapajärven ja Pyhäjärven toimipisteet lakkaavat. Välinehuolto tuotetaan jatkossa Oulaskankaan vastuuyksiköstä. Välinehuolto Etelä -vastuuyksikön toimipisteet ovat Ylivieskassa, Nivalassa ja Haapavedellä.

Päätöksiä tehdään neuvottelutuloksen pohjalta

Tuottavuus- ja taloudellisuusohjelmaan liittyvät yhteistoimintaneuvottelut on käyty kevään aikana. Neuvottelutuloksen mukaiset päätökset toimenpiteistä tehdään viranhaltijapäätöksinä hallintosäännön ja delegointipäätösten mukaisesti. Päätökset tehdään muutoksista, joissa organisaation rakenne muuttuu. Päätökset tehdään ja tuodaan käsittelyyn vaiheittain.

Henkilöstölle, joka on irtisanomisperusteisten tehtävämuutosten kohteena, ilmoitetaan muutoksista henkilökohtaisesti. Muutoksiin liittyvät osaamiskartoitukset ja kuulemiset ovat alkaneet toukokuussa. Henkilöstölle on tarjolla tukea muutokseen, ja toimialueilla järjestetään henkilöstötilaisuuksia.

Aluehallituksen päätöksistä tiedotetaan henkilöstölle, asukkaille ja asiakkaille erikseen aluehallituksen päätöksenteon jälkeen.