Suomen Telelääketieteen ja eHealth -seura järjestää yhdessä Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin kanssa kansainvälisen digitaalisen terveyden konferenssin Oulussa.
Terveyden ja hyvinvoinnin merkitys korostuu ihmisten eliniänodotteen pidentyessä. Ikääntymiskehitys ja teknologian tuomat mahdollisuudet luovat jo vuonna 2025 yli 5,7 triljoonan euron taloudelliset markkinat Eurooppaan. Oulu on Suomen johtavia alueita teknologian hyödyntämisessä terveydenhuollossa.
Oulu tarjoaa hyvät puitteet digitaalisen terveyden konferenssille jo kolmatta kertaa. Finnish National Conference on Telemedicine and eHealth 2021, #eHealth in a Life Cycle International 7.-8.10.2021 järjestetään Kontinkankaan kampuksella, jossa toimivat vierekkäin yliopiston lääketieteen laitokset ja parhaillaan ”Maailman älykkäin sairaala” tavoiteasettelulla uudistuva yliopistollinen sairaala.
Kansainvälisestä ja suomalaisesta sosiaali- ja terveydenhuollon digitalisaation tutkimuksesta, kehityksestä ja käytännöistä esitellään uutta tietoa konferenssissa, johon osallistuvat sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaiset, tekniikan ja palveluiden kehittäjät sekä alan yritykset.
PPSHP:n kehitysjohtaja Pasi Parkkilan mukaan vierailukohteet tarjoavat osallistujille mahdollisuuden tutustua oululaisen terveys- ja hyvinvointiteknologian uusiin ratkaisuihin ja yhteistyöhön.
Kansainvälistä näkökulmaa tuovat WHO:n ja EU:n asiantuntijat sekä muiden Pohjoismaiden puheenvuorot.
– Oulun yliopiston DigiHealth -tutkimusohjelma näkyy vahvasti tutkimusosiossa samoin kuin kansallinen sosiaali- ja terveydenhuollon tietojärjestelmien tutkimus, toteaa järjestelytoimikunnan puheenjohtaja, työelämäprofessori Jarmo Reponen.
Keskeisinä teemoina nousevat esille, miten digitaaliset palvelut palvelevat eri ikäisiä ihmisiä eri elämäntilanteissa, kertoo Suomen Telelääketieteen ja eHealth-seuran puheenjohtaja Outi Ahonen.
Asiantuntijaluennoissa tuodaan laajemminkin näkyviin sähköisten palveluiden tulevaisuutta. Tärkeä teema on myös kansalaisten osallistaminen palvelujen käytössä ja kehittämisessä.
Konferenssissa palkitaan kaksi oululaista alan kehittäjää, joiden työ on ollut uraauurtavaa terveydenhuollon digitalisaation kehittämisessä.
Tapahtuma on hybridikonferenssi, johon voi osallistua etänä ulkomailta. Tapahtuman järjestelyt nojautuvat laajaan yhteistyöhön, jossa ovat olleet mukana myös Oulun yliopisto, Oulun seudun ammattikorkeakoulu, Oulun kaupunki ja OuluHealth.