Tiedote

Suositus yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen etäopetuksesta puretaan Pohjois-Pohjanmaalla  

Julkaistu:

Koronaepidemia on säilynyt alueella rauhallisena.

Pohjois-Pohjanmaan alueellinen koordinaatioryhmä linjasi tiistaina 25.5. kokouksessaan, että suositus yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen etäopetuksesta alueella puretaan. Päätöksen lähiopetukseen siirtymisestä tekevät oppilaitokset.

Etäopetussuosituksen purkamisen jälkeen alueelle jäävät edelleen voimaan suositukset maskien käytöstä, ikääntyneiden ja riskiryhmien suojaamisesta, etätyöstä ja etäkokouksista. Aluehallintoviraston päätöksellä yleisötilaisuuksien osallistujamäärä on rajattu 50 henkilöön 13.6. saakka. Yli 50 hengen tilaisuuksia voidaan järjestää, jos niissä noudatetaan erityisjärjestelyjä. Yksityistilaisuuksia koskevaa tarkkaa osallistujamäärärajoitusta alueella ei enää ole, mutta yksityistilaisuuksia suositellaan järjestämään mahdollisimman pienimuotoisesti ja turvaohjeet huomioiden. Voimassa olevat suositukset löytyvät osoitteesta oyskorona.fi.

Pohjois-Pohjanmaa on epidemian perustasolla. Kuluneen viikon aikana naapurimaakunta Keski-Pohjanmaalta lähtöisin olevista tartuntaketjuista on havaittu jonkin verran tartuntoja erityisesti maakunnan eteläosissa, mutta ketjut on saatu hyvin hallintaan. Tartuntoja on todettu alueella edellisen 14 vuorokauden aikana yhteensä 74 kappaletta. Ilmaantuvuusluku on 14 vuorokauden ajanjaksolla tarkasteltuna nyt 17,9 sataatuhatta asukasta kohti. Tartuntojen lähteet saadaan edelleen jäljitettyä hyvin.