Tiedote

Selviämisasema avataan syyskuussa Ouluun

Julkaistu:

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueelle avataan syyskuussa selviämisasema. Palvelu on tarkoitettu täysi-ikäisille henkilöille. Selviämisasema tarjoaa turvallisen ja rauhallisen ympäristön päihtyneille henkilöille, jotka eivät kykene sillä hetkellä huolehtimaan omasta terveydestään ja turvallisuudestaan raskaan päihtymystilan vuoksi.

Selviämisasemalla seurataan päihtyneiden henkilöiden terveydentilaa, jotka eivät tarvitse muuta päivystyksellistä terveydenhoitoa. Päivystyksellistä sairaanhoitoa vaativien päihtyneiden potilaiden selviämishoito toteutetaan edelleen Oulun yhteispäivystyksessä. Selviämisasemalla palveluiden tarve ja mahdollinen päihdeongelma kartoitetaan sekä ohjataan asiakas hänen tarvitsemien palveluiden piiriin.

Viisipaikkainen selviämisasema toimii osana Päihdeklinikan toimintaa ja sinne ohjaudutaan viranomaisten kautta. Selviämisasema on avoinna perjantaista klo 21.30 maanantaihin klo 14 asti. Selviämisaseman toimintaa on ollut suunnittelemassa laaja joukko Pohteen alueen asiantuntijoita ja viranomaisia.

Selviämisasemalla on avoimet ovet yhteistyökumppaneille, hyvinvointialueen päättäjille ja medialle 8.9.2023 klo 13-15.30 osoitteessa Kajaanintie 48 C, 1. kerros, H-siipi. Tervetuloa!