Tiedote

Pohteen sosiaalipalveluissa kirjattujen tietojen näkyminen OmaKannassa laajenee uusiin kuntiin

Julkaistu:

Tiedotteeseen korjattu, että vain osa lastensuojelussa kirjatuista tiedoista tulee asiakkaille näkyviin OmaKantaan. Kokonaisuudessaan lastensuojelussa kirjatut tiedot tulevat näkymään vasta myöhemmässä vaiheessa. Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen Pohteen sosiaalipalveluissa kirjattuja tietoja alkaa 2.5.2024 näkyä OmaKannassa sosiaalipalvelujen asiakkaille, jotka asuvat Haapajärvellä, Haapavedellä, Iissä, Kalajoella, Merijärvellä, Pudasjärvellä, Pyhäjoella, Pyhäjärvellä, Pyhännällä, Oulaisissa, Raahessa, Reisjärvellä, Siikajoella, Taivalkoskella, Utajärvellä ja Vaalassa.

Näiden kuntien asukkaat ovat tähän asti nähneet OmaKanta-palvelussa tiedot, jotka heistä on kirjattu terveyspalveluissa, perheoikeudellisissa palveluissa ja opiskeluhuollossa. 

Asiakkaat näkevät nyt kirjaukset, jotka heistä on tehty lasten ja perheiden sosiaalipalveluissa, aikuisten sosiaalipalveluissa ja päihdepalveluissa. Myös osa lastensuojelussa ja vammaispalveluissa kirjatuista tiedoista tulee näkyviin.

Kaikki kirjatut tiedot eivät näy OmaKannassa

Näkyviin tulevat päätökset, palvelutarpeen arvioinnit, suunnitelmat, sopimukset, omatyöntekijän yhteystiedot ja tiedot asiakkuuden alkamisesta.

OmaKannasta asiakas ei kuitenkaan näe maksusitoumuksia tai asiakirjoja, jotka liittyvät vanhemmuuden selvittämiseen, turvakotipalveluihin tai lähisuhdeväkivallan ehkäisytyöhön.

Lastensuojeluilmoitukset ja huoli-ilmoitukset tulevat OmaKantaan näkyviin vasta sitten, kun asia on ensin käsitelty asiakkaan kanssa.

Tiedot tulevat näkyviin vaiheittain

Sosiaalihuollon tiedot tulevat OmaKannassa näkyviin Pohteen alueen asukkaille sitä mukaa, kun kunnissa siirrytään vaiheittain käyttämään uutta Saga-asiakastietojärjestelmää. Ensimmäisenä sosiaalipalveluissa tehdyt kirjaukset tulivat näkyviin OmaKantaan Hailuodon, Tyrnävän, Lumijoen, Siikalatvan ja Kärsämäen asukkaille marraskuussa 2023.

Sosiaalipalveluissa kirjattujen tietojen on tarkoitus alkaa näkyä lokakuussa 2024 myös Alavieskan, Kempeleen, Kuusamon, Limingan, Muhoksen, Nivalan, Oulun, Sievin ja Ylivieskan asukkaille.