Tiedote

Pohteen palvelujen aukioloajoissa on muutoksia joulun ja uudenvuoden aikaan

Julkaistu:

Joulun ja uudenvuoden aika tuo muutoksia Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen Pohteen palvelujen aukioloaikoihin. Tarkemmat tiedot muutoksista löytyvät Pohteen verkkosivuilta terveyskeskusten yhteystiedoista sekä yksittäisten palvelujen tiedoista paikkakunnittain.

Hoitotarvikejakelun asiakkaita pyydetään varaamaan hoitotarvikkeita riittävästi ja tarkistamaan oman paikkakunnan hoitotarvikejakelun aukioloajat. Osa hoitotarvikejakelupisteistä on suljettu 18.12.–7.1.

Digitaalinen sote-keskus ja Omaolo palvelevat myös joulun pyhinä

Kiireettömissä tilanteissa on mahdollista päästä hoitajan tai lääkärin vastaanotolle chatin tai videoyhteyden välityksellä digitaalisen sote-keskuksen kautta myös joulun ja uudenvuoden aikana. Digitaalinen sote-keskus toimii Alavieskan, Haapajärven, Haapaveden, Nivalan, Pyhäjoen, Pyhäjärven, Pyhännän, Raahen, Reisjärven, Sievin, Siikajoen ja Ylivieskan asukkaille. Digitaalinen sote-keskus on avoinna joulun ja uudenvuoden aikana seuraavasti: 24.-26.12. ja 30.12.-1.1. kello 8-18 ja 27.-29.12. kello 7-21.

Digitaalisen sote-keskuksen mielenterveys-chat on avoinna Alavieskan, Haapajärven, Haapaveden, Nivalan, Pyhäjärven, Pyhännän, Reisjärven, Sievin ja Ylivieskan asukkaiden lisäksi myös Oulun asukkaille. Mielenterveys-chat ja videovastanotto ovat avoinna vuoden 2023 loppuun asti joka päivä kello 8-20. Mielenterveys-chat ja videovastaanotto ovat avoinna 1.1.2024 alkaen maanantaista perjantaihin kello 8-20.

Digitaaliseen sote-keskukseen pääsee chat-ikkunan kautta Pohteen verkkosivuilta. Lisätietoja digitaalisesta sote-keskuksesta.

Asiakkaiden käytössä on verkossa myös Omaolo-palvelun oirearvio, joka on avoinna ympäri vuorokauden osoitteessa omaolo.fi. Oirekyselyn avulla asiakas saa ohjeet itsehoitoon tai hänet ohjataan ottamaan yhteyttä terveydenhuollon ammattilaiseen.

Kiireelliseen hoitoon hakeutuminen joulun pyhinä

Päivystyksessä hoidetaan vain välitöntä hoitoa vaativia sairauksia ja vammoja, joiden hoitaminen ei voi odottaa seuraavaan arkipäivään. Maanantaista perjantaihin kello 8-16 kiireellistä hoitoa annetaan ensisijaisesti sosiaali- ja terveyskeskuksessa. Perjantaisin aukioloaika saattaa olla joissakin sote-keskuksissa lyhyempi.

Kun oma sote-keskus on suljettu iltaisin ja viikonloppuisin, ja on tarve kiireelliselle hoidolle eikä asia voi odottaa seuraavaan arkipäivään, tulee aina ensin soittaa Päivystysapuun numeroon 116 117 ennen päivystykseen hakeutumista. Puhelu on maksuton. Päivystysapu arvioi asiakkaan tilanteen ja ohjaa tarvittaessa eteenpäin. Hätätilanteissa soitetaan aina numeroon 112.

Pohteen verkkosivuilta löytyvät päivystyksen tarkemmat tiedot.