Tiedote

Pohteen ensimmäinen palkanmaksu näyttää onnistuvan pääosin – virheitä korjataan perjantain ja viikonlopun aikana

Julkaistu:

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueelle Pohteelle siirtyi 1.1.2023 noin 18 500 työntekijää. Ensimmäinen palkanmaksupäivä on vakituisessa palvelusuhteessa olevalla henkilöstöllä perjantaina 13.1.2023. Palkkaa on maksettu 14 750 henkilölle.

Perjantain 13.1. palkanmaksu onnistui suurimmalle osalle vakinaista henkilöstöä. Virheitä oli pääosin työkokemuslisissä tai muissa palkanlisissä. Kokonaan puuttuvia palkkoja oli 29 kappaletta. Kokonaan puuttuvat palkat maksetaan pikapalkkana 13.1.

Palkkakorjauksia jatketaan koko viikonlopun ajan, ja pikapalkkoja maksetaan tarpeen mukaan päivittäin myös ensi viikolla.

Myös aiheettomasti maksettuja palkkoja tai osa-aikaisille liikaa maksettuja palkkoja on ollut useita kymmeniä. Näiden osalta ollaan yhteydessä henkilöihin ja ohjeistetaan, kuinka palkan voi palauttaa. Taustalla on tekninen, erilaisista järjestelmistä johtuva virhe.

Palkanmaksun sujuvuus on pyritty varmistamaan monin keinoin

Palkanmaksun oikeellisuutta on varmistettu monin tavoin tiiviissä yhteistyössä Monetran kanssa. Henkilöstölle avautui mahdollisuus tarkistaa omat palkkatietonsa HR-järjestelmästä jo joulukuun alkupuolella. Yhteensä noin 13 000 työntekijää tarkisti tietonsa ennen ensimmäistä palkka-ajoa. Näistä noin kymmenen prosenttia ilmoitti palkkaansa liittyvästä virheestä. Ne on korjattu palkka-ajoon mennessä.

Verkkopankin palkkalaskelmat ovat olleet työntekijöillä käytettävissä tiistaina 10.1. aamupäivällä. Henkilöstöä on kehotettu tarkistamaan palkkalaskelmansa. Korjausilmoituksia virheellisistä palkoista tuli ennen palkanmaksupäivää 765 kappaletta. Palkassa olevat virheet koskivat pääosin palkanlisiä.

Jatkossa hyvinvointialueen palkat maksetaan seuraavasti:

  • vakinainen henkilöstö: kuukauden 15. päivä
  • yli 13 päivää kestävässä määräaikaisessa palvelussuhteessa olevat: kuukauden viimeinen päivä
  • alle 13 päivää kestävässä määräaikaisessa palvelussuhteessa olevat: kuukauden 15. tai viimeinen päivä palvelussuhteen päättymisestä riippuen.

Palkanlisiä ja korvauksia maksetaan sekä kuukauden 15. päivä että kuukauden viimeinen päivä. Jos 15. päivä tai kuukauden viimeinen päivä on viikonloppu tai pyhäpäivä, on maksupäivä tätä edeltävä viimeinen arkipäivä.