Tiedote

Pohjois-Pohjanmaan koronatilanne edelleen tasainen

Julkaistu:

Pohjois-Pohjanmaan alueellinen koordinaatioryhmä linjasi 1.3. pidetyssä kokouksessaan höllennyksestä koululaisten maskisuositukseen: 4.–5.-luokkalaisten maskisuositus poistuu hiihtolomaviikon jälkeen.

Pohjois-Pohjanmaan koronaepidemiatilanne on säilynyt maaliskuun alkuun tultaessa edellisviikkojen kaltaisena. Tartuntoja todetaan paljon, mutta tilanne ei heijastu huolestuttavasti sairaalahoidon tarpeeseen. Perusterveydenhuollon vuodeosastoilla koronapotilaita on hieman aiempaa enemmän, Oulun yliopistollisessa sairaalassa potilasmäärät ovat säilyneet koko alkuvuoden 15 päivittäisen potilaan tuntumassa.

Alueellinen koordinaatioryhmä linjasi, että alueella voimassa olevaa maskisuositusta höllennetään 4.–5.luokkalaisten osalta. Hiihtolomaviikon jälkeen eli maanantaista 14.3. alkaen kasvomaskin käyttöä suositellaan myös kouluissa yli 12-vuotiaille eli oppilaille 6.luokasta ylöspäin.

Laaja etätyösuositus päättyi helmikuun loppuun, ja myös pohjoispohjalaisilla työpaikoilla opetellaan parhaillaan uudenlaisia työn tekemisen tapoja. Alueellinen koordinaatioryhmä suosittelee, että työpaikoille palataan asteittain, etä- ja lähityötä yhdistäen.