Tiedote

Pohjois-Pohjanmaan koronasuosituksia jatketaan 25.4. saakka

Julkaistu:

Vaikka tartuntamäärät ovat säilyneet Pohjois-Pohjanmaalla maltillisina, vielä ei ole aika hengähtää: Etelä-Suomen huonontuva tilanne, pääsiäiseen liittyvä matkustelu ja muuntoviruksen leviäminen voivat heikentää tilannetta tulevien viikkojen aikana.

Pohjois-Pohjanmaan alueellinen koordinaatioryhmä linjasi tiistaina 23.3. pidetyssä kokouksessaan, että alueen koronasuosituksia jatketaan 25.4. saakka. Näin varaudutaan muuntoviruksen leviämisen sekä pääsiäisaikana tapahtuvan matkustelun aiheuttamiin riskeihin. Epidemia on Pohjois-Pohjanmaalla edelleen kiihtymisvaiheessa.

Edellisen 14 vuorokauden aikana Pohjois-Pohjanmaalla on todettu yhteensä 153 koronatartuntaa. Niin tartuntamäärät kuin ilmaantuvuuskin ovat laskusuunnassa. Tartuntojen jäljitys toimii hyvin ja suurin osa tartuntojen lähteistä saadaan edelleen selvitettyä. Alueella todetut laajemmat tartuntaketjut, esimerkiksi viimeaikainen Oulun kaupunginsairaalan epidemia, eivät ole olleet virusmuunnosten aiheuttamia, mutta riski varianttien leviämiseen on kohonnut myös Pohjois-Pohjanmaalla.

Yhden riskin tilanteen huononemiselle tuo lähestyvä pääsiäinen, jolloin matkustelun Suomen sisällä odotetaan jälleen lisääntyvän.”Tartuntamäärät eivät meillä lähteneet hiihtolomaviikkojen jälkeen nousuun, mistä kiitos kuuluu kaikille lomaansa vastuullisesti viettäneille. Myös pääsiäisen vietossa tulisi muistaa korona-ajan hygienia- ja turvallisuusohjeet”, OYSin hallintoylilääkäri Terhi Nevala muistuttaa.

Näköpiirissä on, että kun rokotukset etenevät ja epidemia toivottavasti kesää kohti tultaessa hiipuu, voitaisiin myös suosituksia alkaa vähän kerrallaan purkamaan. ”Vielä tarvitaan kuitenkin jaksamista, että tilanne säilyy rauhallisena kesään saakka.”