Tiedote

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde aloittaa 1.1. – palvelut jatkuvat tutuissa palvelupaikoissa ja numeroissa

Julkaistu:

Hyvinvointialueet aloittavat toimintansa 1.1.2023. Pohjois-Pohjanmaalla sosiaali-, terveys- ja pelastuspalvelut löytyvät vuodenvaihteen jälkeen samoista tutuista palvelupaikoista ja numeroista. Asiakkaalta muutos ei vaadi toimenpiteitä.

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde käynnistää toimintansa vuodenvaihteessa. Pohde toimii koko Pohjois-Pohjanmaan alueella ja järjestää alueen sosiaali- ja terveydenhuollon ja pelastustoimen palvelut 1.1.2023 alkaen.

Asiakkailta vuodenvaihteen muutos ei vaadi toimenpiteitä, eikä sote-palveluihin tarvitse erikseen olla yhteydessä. Ajanvaraukset, palvelusetelit ja lähetteet pysyvät voimassa edelleen vuodenvaihteen jälkeen. Myös asiakas- ja potilastiedot säilyvät ja siirtyvät hyvinvointialueelle.

 ”Moni voi olla huolissaan palveluiden jatkumisesta vuoden vaihteessa, kun siirtymä tapahtuu. Syytä huoleen ei kuitenkaan ole, koska palvelut jatkuvat samoissa tutuissa paikoissa ja jokainen alueemme asukas saa tarvitsemansa palvelut”, muistuttaa hyvinvointialuejohtaja Ilkka Luoma.

Asiakkaita palvellaan nykyisissä toimipaikoissa ja puhelinnumeroissa edelleen nykyisellä henkilöstöllä. Voit asioida esimerkiksi samassa terveyskeskuksessa tai neuvolassa kuin aiemminkin. Palvelun tuottaja voi olla myös yksityinen toimija kuten aiemminkin. Myös yksityisten tuottamat palvelut toimivat entiseen tapaan.

Pelastuspalveluihin ei tule asukkaan näkökulmasta muutoksia, vaikka alueemme kaksi pelastuslaitosta yhdistyy Pohjois-Pohjanmaan pelastuslaitokseksi.

Muutoksista tiedotetaan erikseen

Vuodenvaihde tuo joitain muutoksia asiakkaille. Laskutus uudistuu: koska organisaatio ja y-tunnus muuttuvat, asiakkaan tulee tehdä Pohteelle uudet e-laskujen tilaukset ja suoramaksuvaltuutukset. Tiedotamme, kun e-laskutilauksia on mahdollista tehdä.

Pohteen lähettämiä paperilaskuja ei voi enää maksaa maksukorteilla tai käteisellä toimipisteissä. Laskuja on ollut mahdollista maksaa käteisellä Oulu10-palvelupisteissä ja Kuusamon, Tyrnävän, Taivalkosken, Utajärven ja Raahen terveyskeskuksissa. Jatkossa laskut tulee maksaa oman pankin kautta. OYSin infopisteissä voi edelleen maksaa OYSin laskuja maksukortilla.

Pohteen palveluja kehitetään asteittain tulevien vuosien aikana. Muutoksista tiedotetaan erikseen.

Uusi verkkosivusto avautuu vuodenvaihteessa

Pohteen uusi verkkosivusto avataan vuodenvaihteessa osoitteessa pohde.fi. Samalla hyvinvointialueen väliaikaiset verkkosivut poistuvat käytöstä.

Verkkosivua kehitetään koko kevään ajan. Kuntien ja kuntayhtymien verkkosivut toimivat edelleen alkuvuoden ajan.

Pohteen työntekijöiden sähköpostiosoitteet ovat jatkossa muotoa etunimi.sukunimi@pohde.fi.

Taustaa

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde palvelee kaikkia Pohjois-Pohjanmaan asukkaita noin 18 500 työntekijän voimin. Hyvinvointialueen vastuulle kuuluu muun muassa perusterveydenhuolto, sosiaalihuolto, hammashoito, mielenterveys- ja päihdepalvelut, ikääntyneiden asumispalvelut, vammaispalvelut ja pelastustoimi. Lisäksi hyvinvointialueen vastuulle siirtyy aiemmin sairaanhoitopiirin vastuulla ollut erikoissairaanhoito.

Uudistamme palveluja, jotta kaikki alueemme ihmiset saavat tarvitsemansa palvelut sujuvasti ja oikeaan aikaan. Kehitämme sosiaali- ja terveyskeskusten eli sote-keskusten palveluja monipuolisemmiksi. Vahvistamme ennalta ehkäiseviä palveluja sekä kotiin annettavia palveluja. Hyödynnämme uusia teknologioita ja digitaalisia palveluja. Yliopistosairaalasta rakennamme maailman älykkäintä sairaalaa.