Tiedote

Pohjois-Pohjanmaalla koronaepidemia toistaiseksi hallinnassa – uusi verkkosivusto kertoo maakunnan koronatilanteen, suositukset ja rajoitukset

Julkaistu:

Koronaepidemia etenee Pohjois-Pohjanmaalla, mutta toistaiseksi tartuntojen lukumäärä on pystynyt hallinnassa. Uusi verkkosivusto kokoaa yhteen voimassa olevat suositukset ja rajoitukset, sekä kertoo ajankohtaisen tiedon maakunnan koronaepidemiatilanteesta.

Vaikka uusia koronatartuntoja todetaan tasaiseen tahtiin, Pohjois-Pohjanmaalla ollaan edelleen epidemian perustasolla. Yhteensä tartuntoja on todettu keväästä saakka 245 kappaletta. Edeltävän 7vrk:n ilmaantuvuus on 3,75.

Pohjois-Pohjanmaalla tarkkaillaan koronaepidemiatilannetta jatkuvasti yhteistyössä alueen viranomaisten kanssa. Jos epidemia kiihtyy, maakunnassa on valmius tehdä uusia alueellisia suosituksia ja toimenpiteitä nopeallakin aikataululla. Yhteistyötä tehdään sairaanhoitopiirin, valtion aluehallinnon, THL:n ja kuntien edustajien kesken viikoittaisissa kokouksissa.

Koska epidemia on toistaiseksi hallinnassa Pohjois-Pohjanmaalla ja suuri osa tartuntalähteistä voidaan edelleen jäljittää, ei uusille alueellisille suosituksille tai rajoituksille ole tällä hetkellä tarvetta.

Voimassa ovat THL:n suositukset maskin käytöstä joukkoliikennevälineissä, matkalla koronatestiin ja karanteenin aikana sekä maahan saavuttaessa riskialueilta. Pohjois-Pohjanmaan Alueellinen koordinaatioryhmä on lisäksi antanut maskisuosituksen terveydenhuoltoon sekä ohjeen siirtyä etätyöhön mahdollisuuksien mukaan. Yli 50 hengen tilaisuuksissa tulee noudattaa koronaturvallisuuteen liittyvää ohjeistusta.

Uusi verkkosivu kokoaa yhteen alueellisen tilannekuvan, suositukset ja rajoitukset

Epidemiatilanteen viestintää tehostetaan uuden verkkosivun avulla. Sivulle oyskorona.fi kootaan ajankohtainen tieto epidemian sen hetkisestä tilanteesta Pohjois-Pohjanmaalla. Sivulta löytyvät uusien tartuntojen lukumäärän lisäksi myös 7 ja 14 vuorokauden ilmaantuvuusluvut sekä Oysissa sairaalahoidossa olevien potilaiden lukumäärä. THL:n ohjeistuksen mukaisesti alle viiden potilaan kohdalla ei ilmoiteta tarkkaa lukumäärää.

Tilannetiedon lisäksi sivulle kootaan tieto Pohjois-Pohjanmaalle annetuista suosituksista ja rajoituksista. Sivulta löytyy myös ajankohtainen tieto epidemian kehittymisestä Pohjois-Pohjanmaalla viimeisen 8 viikon aikana.

Sivu löytyy osoitteesta oyskorona.fi ja se päivittyy kerran päivässä. Sivua kehitetään jatkuvasti.