Tiedote

Pohde avaa uuden lyhytaikaishoidon yksikön Raaheen

Julkaistu:

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde avaa uuden vammaispalvelujen 9-paikkaisen lyhytaikaishoidon yksikön Raaheen. Yksikkö tulee sijaitsemaan osoitteessa Merikatu 18.

Pohteen vammaispalvelut teki päätöksen uuden yksikön perustamisesta, koska lyhytaikaishoidon tarpeeseen ei ole pystytty riittävällä tavalla vastaamaan.

Palveluvajetta on ollut muutoinkin ja lisäksi yksityisten palveluntuottajien kanssa solmitut sopimukset lapsiasiakkaille tuotetusta lyhytaikaishoidosta ovat päättymässä alkuvuodesta 2024.

Raahen uudessa vammaispalvelujen yksikössä tarjotaan lyhytaikaishoitoa lapsille ja aikuisille omaishoidon vapaan järjestämiseksi.

Omaishoidon vapaan järjestämiseksi on myös muita vaihtoehtoisia järjestämistapoja. Omaiset voivat valita vapaan järjestämistavaksi esimerkiksi taloudellisen tuen hoitajan sijaisen palkkakustannuksiin, perhehoidon tai joissakin kunnissa käytössä oleva palvelusetelin.

Pohteella on Raahen lisäksi lyhytaikaishoidon yksiköitä Oulussa, Iissä ja Vaalassa. Lisäksi yksittäisiä lyhytaikaishoidon paikkoja on asumispalvelujen yhteydessä.

Tuleville asiakkaille järjestetään mahdollisuus tutustua etukäteen uuteen yksikköön.