Tiedote

Oysissa annettu ensimmäiset koronarokotteet

Julkaistu:

Koronarokotukset käynnistyivät Pohjois-Pohjanmaalla Oulun yliopistollisessa sairaalassa. Ensimmäisenä rokotettavaksi kutsuttiin teho-osastojen ja päivystyksen sekä koronapotilaita hoitavien osastojen ja ensihoidon henkilöstöä. Rokotteita saadaan Pohjois-Pohjanmaalle näillä näkymin viikoittain.

Joulunpyhinä Ouluun saapui ensimmäinen, lähes kahdentuhannen rokotteen erä Pfizerin ja BioNTechin valmistamaa koronarokotetta. Oulun yliopistollisessa sairaalassa on tehty koko joulun ajan järjestelyjä rokottamisen mahdollistamiseksi. Ensimmäinen rokote-erä riittää noin tuhannen henkilön rokottamiseen, koska kolmen viikon päästä jokaiselle annetaan tehosterokote.

”Rokotamme kansallisen koronrokotusstrategian mukaisesti ensin teho-osastojen, päivystyksen ja ensihoidon sekä koronapotilaita hoitavien osastojen henkilökuntaa. Kaiken kaikkiaan rokotteen saa tässä ensimmäisessä vaiheessa noin 1600 sairaalan työntekijää”, kertoo Oysin hallintoylilääkäri Terhi Nevala.

”Rokotukset ovat käynnistyneet hyvin, ja joulunpyhistä ja lomista huolimatta henkilökunta on ollut tietoinen rokotteen saamisen mahdollisuudesta. Tänään rokotuspaikalle muodostui jopa jono, mikä kertoo siitä, että asia koetaan meillä tärkeäksi”, Nevala jatkaa.

Kun rokotteita saadaan lisää rokotukset etenevät kansallisen rokotusstrategian mukaisesti sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstöön laajemmin ja ikääntyneisiin henkilöihin. Rokotetta saadaan Pohjois-Pohjanmaalle näillä näkymin lisää viikoittain.