Tiedote

OYSin toiminnassa ei suuria muutoksia – puhelinvaihteessa voi olla ruuhkaa

Julkaistu:

Paikalliset neuvottelut suojelutyön määrästä Oulun yliopistollisessa sairaalassa jatkuivat keskiviikkona aamupäivästä. Neuvottelut sujuivat hyvin eikä sairaalan toimintaan tule isoja muutoksia loppuviikon aikana. Lakon vaikutuksia OYSin toimintaan voi seurata verkkosivulta oys.fi/lakko.

Neuvottelut suojelutyövoiman määrästä jatkuivat keskiviikkona. Neuvotteluissa käytiin läpi torstai-iltapäivän, perjantain, lauantain ja sunnuntainaamupäivän tilannetta. Saatu suojelutyövoiman määrä mahdollistaa kiireellisen, viikon sisään potilaalle annettavien hoitojen jatkumisen. Viikonloppuna voidaan hoitaa päivystykselliset potilaat.

OYSin vs. johtajaylilääkäri Terhi Nevalan mukaan saatu suojelutyön määrä on nyt hyvä, mutta OYSissa joudutaan tekemään töitä sen eteen, että suunniteltu määrä myös toteutuu. ”On tärkeää, että suojelutyöhön sovitut ja kutsutut työntekijät tulevat työvuoroon, jotta potilasturvallisuus varmistetaan”.

OYS kokoaa tilannekuvaa lakkojen vaikutuksista verkkosivulle oys.fi/lakko. Keskiviikkona 6.4. ja torstaina 7.4. sairaalan toimintaan vaikuttaa myös JHL:n ja Jytyn lakko. Suurimmat vaikutukset lakolla on OYSin puhelinvaihteen toimintaan.

OYSissa ei pystytä vastaamaan kaikkiin ulkoisiin puheluihin ja on syytä varautua pitkään jonotusaikaan. Hoitajien lakon vuoksi myöskään poliklinikoiden numeroissa ei lakkotilanteessa vastata.