Tiedote

OYSin suojelutyön neuvotteluissa edistystä

Julkaistu:

Oulun yliopistollisen sairaalan suojelutyövoiman määrästä käytiin paikallisia neuvotteluja perjantaina lähes koko päivän ajan. Neuvotteluissa päästiin eteenpäin ja sairaalan suojelutyön määrää lisätään. Tämä tarkoittaa, että osa OYSin kiireellisestä hoidosta voidaan järjestää myös lakon aikana.

Tiedotetta muokattu 2.4.2022 klo 18.00. 
Tietoja muutettu maanantaina 4.4.toteutettavien syöpähoitojen osalta.

Tehyn ja Superin lakko alkoi Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä (PPSHP) perjantaina 1.4. klo 6. Jos työnantajan ja työntekijöiden neuvotteluosapuolet eivät pääse valtakunnalliseen sopimukseen, lakko kestää tämän hetkisen tiedon mukaan PPSHPssä lähes koko huhtikuun ajan.

Keskeistä OYSin toiminnan järjestämisen kannalta on käytössä olevan suojelutyövoiman määrä. OYSin vs. johtajaylilääkäri Terhi Nevalan mukaan paikallisessa neuvottelussa edettiin hyvin. ”Olemme iloisia siitä, että näkemykset suojelutyövoiman määrästä lähenivät tämän päiväisissä neuvotteluissa. Pystymme turvaamaan maanantai-iltapäivään saakka päivystyksellisen toiminnan ja jatkamaan osin syöpähoitoja maanantaina”, Nevala iloitsee.

Tulevan viikon osalta neuvotteluja suojatyön määrästä käydään viikonlopun aikana.

Maanantain 4.4. syöpähoidot toteutetaan osin

Ne potilaat, joiden syöpähoitoon liittyvää aikaa ei ole peruttu maanantailta 4.4, voivat  saapua normaalisti hoitoon.

Mikäli potilas on saanut yhteydenoton OYSista ja tiedon ajan peruutuksesta, maanantain 4.4. aika todella on peruttu perjantaina julkisuuteen annetusta tiedosta huolimatta. OYS pahoittelee väärää tietoa.

Peruuntuneet hoidot aikataulutetaan uudelleen myöhempänä ajankohtana. Potilaisiin ollaan yhteydessä sairaalasta.

Päivystykseen yhteydessä vain kiireellisissä asioissa

OYSin päivystys on saanut useita yhteydenottoa epätietoisilta potilailta, jotka tiedustelevat uusia vastaanottoaikoja. Vs johtajaylilääkäri Terhi Nevala pyytää potilaita kärsivällisyyttä.

”On tärkeää, ettei päivystys ruuhkaudu ajanvarauksiin liittyvistä asioista. Pyydämme, että potilaat odottavat yhteydenottoa sairaalasta. Varaamme uudet vastaanottoajat mahdollisimman nopeasti ja otamme yhteyttä asiakkaisiin”.

Terveyteen liittyvissä asioissa pyydetään ensisijaisesti olemaan yhteydessä oman kunnan terveyskeskukseen tai työterveyteen. Kiireellisissä asioissa soitetaan 116 117, mistä potilas ohjataan tarvittaessa yhteispäivystykseen. Hätätilanteessa soitetaan 112.