Tiedote

OYSin suojelutyön määrä kasvaa merkittävästi – kiireellistä hoitoa palautetaan

Julkaistu:

Paikalliset neuvottelut suojelutyön määrästä Oulun yliopistollisessa sairaalassa jatkuivat maanantaina aamupäivästä. Jo alkuviikosta pystytään pääosin toteuttamaan kiireellisistä hoidosta ne, jotka on annettava potilaalle viikon sisällä. Tilanteen seuraamista varten on avattu potilasviestinnälle uusi kanava osoitteeseen oys.fi/lakko.

Neuvottelut suojelutyövoiman määrästä ovat edenneet hyvin. Tiistain ja keskiviikon toimintaan saatiin lisätyövoimaa siinä määrin että ne hoidot, jotka on annettava potilaalle viikon sisällä, voidaan pääosin toteuttaa.

OYSin vs. johtajaylilääkäri Terhi Nevalan mukaan tilanne sairaalassa paranee koko ajan. ”Parhaillaan laskemme, mitkä kaikki hoidot voimme toteuttaa tiistain, keskiviikon ja torstain aikana. Tilanne on huomattavasti perjantain ja maanantain tilannetta parempi”, Nevala toteaa.

Kaikki kiireetön hoito on edelleen peruttu. Asiakkaille ilmoitetaan 1 – 2 päivää ennen vastaanottoa, jos toimenpide tai vastaanotto on peruttu.

Potilaille uusi viestintäkanava

Lyhyellä aikavälillä käytävät neuvottelut suojelutyövoiman määrästä haastavat sairaalan toiminnan jatkuvuutta ja potilaiden informointia. Sairaala on yhteydessä potilaisiin tekstiviestein tai soittamalla.

Tietoa lakon vaikutuksista kerätään keskitetysti verkkosivulle osoitteeseen oys.fi/lakko. Sivustolle tuodaan sen hetkinen tieto lakon vaikutuksista OYSin toimintaan. OYSin potilaiden toivotaan seuraavan puhelimiaan ja tutustuvat verkkosivulle oys.fi/lakko oleviin tietoihin.