Tiedote

OYSin koronatestaus on siirtynyt näytteenottokonttiin sairaalan edustalle                          

Julkaistu:

​Kontti sijaitsee sairaalan piha-alueella, lähellä S- ja N-sisäänkäyntejä. Näytteenottoon ei tarvitse varata aikaa.

OYSin koronatestaus on siirtynyt Oulun seudun yhteispäivystyksestä sairaalan edustalla sijaitsevaan näytteenottokonttiin. Kontissa näytteenotto on avoinna maanantaista perjantaihin klo 15 – 20 ja lauantaista sunnuntaihin klo 8 – 12. Näytteenottoon ei tarvitse varata aikaa, mutta testiin tulijan tulee täyttää esitietolomake ennen näytteenottoon hakeutumista. Ohjeet esitietolomakkeen täyttämiseen löytyvät oyskorona.fi-sivustolta.

Myös Oulaskankaan sairaalassa koronanäytteitä otetaan jatkossa näytteenottokontista käsin. Oulaskankaalla kontti on lauantaisin ja sunnuntaisin klo 14-16.

Näytteenoton kontissa järjestää 9Lives Oy. Näytteenotto on maksuton.

Lieväoireisen koronaviruksen aiheuttaman taudin voi sairastaa kotona tavallisen flunssan tapaan. Sellaisten sosiaali- ja terveysalan työntekijöiden, jotka ovat saaneet kotitestistä positiivisen testituloksen, tulee edelleen varmentaa testitulos virallisella koronatestillä. Myös raskaana olevien tai riskiryhmään kuuluvien (joille suositellaan neljättä koronarokotusta) tulee edelleen hakeutua viralliseen koronatestiin. Näytteenoton kriteereistä on kerrottu tarkemmin sairaanhoitopiirin ohjeessa.

Viralliseksi koronatestiksi lasketaan joko työterveyshuollossa tai muualla terveydenhuollossa laboratoriovarmennettu testi tai 9Lives-näytteenottokontissa otettu testi. 9Lives antaa pyynnöstä todistuksen positiivisesta koronatestituloksesta työnantajaa varten.