Tiedote

OYSin kaikki syöpähoidot eivät toteudukaan maanantaina suunnitellusti – suojelutyön määrä edelleen liian pieni

Julkaistu:

Perjantaina 1.4. annetusta tiedosta poiketen kaikkia alun perin maanantaille 4.4. aikataulutettuja syöpähoitoja ei voidakaan antaa. Neuvottelut Oulun yliopistollisen sairaalan suojelutyövoiman määrästä jatkuivat lauantaina alkuillasta.

Ennakkotiedosta poiketen OYS ei pysty antamaan kaikkia alun perin maanantaille 4.4. aikataulutettuja syöpähoitoja. ”Olemme todella pahoillamme tilanteesta, mutta suojelutyön määrä ei vieläkään riitä kaikkien syöpähoitojen toteuttamiseen”, toteaa OYSin vs. johtajaylilääkäri Terhi Nevala.

Lakko aiheuttaa muutoksia syövän lääke- ja sädehoitoihin sekä syöpäleikkauksiin.

Sairaalaan saavutaan, jos:

  • Potilas ei ole saanut peruutusviestiä tai peruutussoittoa OYSista. Tällöin hoitoon saavutaan normaalisti maanantaina 4.4. aiemmin kutsussa ilmoitettuna ajankohtana.
  • OYS on soittanut henkilökohtaisesti potilaalle ja kutsunut sairaalaan.

OYS on perunut useita vastaanottoaikoja lakon vuoksi. Sairaalaan ei saavuta, jos:

  • Jos potilas on saanut peruutusviestin, mutta ei henkilökohtaista yhteydenottoa. Tällöin aika on peruttu.

OYS on myös siirtänyt useita vastaanottoaikoja:

  • Osa potilaista on saanut tekstiviestin vastaanottoajan siirtämisestä. Tällöin vastaanotolle tullaan viestissä ilmoitettuna uutena ajankohtana.

OmaOYS kertoo ajantasaiset ajanvaraukset

Lakko vaikeuttaa monin tavoin potilasviestintää. Lyhyellä aikavälillä käytävät neuvottelut suojelutyövoiman määrästä haastavat toiminnan jatkuvuutta ja potilaiden informointia poikkeustilanteessa.

”Normaalisti yksiköt itse aikatauluttavat hoidot ja informoivat potilaat hoitojen ajankohdista. Nyt tämä ketju on osin rikki”, Nevala toteaa. ”Siksi pyydämme, että OYSin potilaat seuraavat puhelimiaan ja viestintäkanaviamme”.

Miten OYSin ajanvarauksia voi seurata?

  1. OYS voi lähettää tekstiviestejä ajanvarausten tilanteesta.
  2. OYS voi soittaa ja siirtää tai perua ajanvarauksen.
  3. omaoys.fi -palvelusta voi tarkistaa omat ajanvarauksensa. Palvelu vaatii vahvan tunnistautumisen esimerkiksi verkkopankkitunnuksilla. Täällä voi myös tarkistaa omat tiedot ja antaa ajantasaisen puhelinnumeron OYSin yhteydenottoja varten.
  4. OYS tiedottaa muutoksista sairaalan toiminnassa verkkosivulla ppshp.fi/lakko. Lakkoa koskevat tiedotteet ja muu uutisointi sairaalasta löytyy osoitteesta OysPlus.fi.

Paikalliset neuvottelut jatkuivat

Paikalliset neuvottelut OYSin suojelutyön määrästä jatkuivat lauantaina. Neuvottelujen tuloksena suojelutyövoiman määrää hieman kasvatettiin sunnuntaille. Suojelutyön määrää lisättiin päivystysleikkauksiin ja psykiatriaan. Neuvotteluja jatketaan huomenna.

Tehyn ja Superin lakko alkoi Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä (PPSHP) perjantaina 1.4. klo 6. Jos työnantajan ja työntekijöiden neuvotteluosapuolet eivät pääse valtakunnalliseen sopimukseen, lakko kestää tämän hetkisen tiedon mukaan PPSHPssä lähes koko huhtikuun ajan.