Tiedote

OYS varautuu lakkoon

Julkaistu:

Tehyn ja Superin lakkouhan vuoksi Oulun yliopistollisen sairaalan toimintaa Oulussa ja Oulaisissa supistetaan. Keskiviikkona aletaan perua perjantain 1.4 ja maanantain 4.4. vastaanottoaikoja ja toimenpiteitä. Potilaita informoidaan mahdollisuuksien mukaan tekstiviesteillä.

Tehy ja Super ovat antaneet lakkovaroituksen Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirille 1.4. klo 6 alkaen. Tämä merkitsee mittavia muutoksia sairaaloiden toimintaan Oulussa ja Oulaisissa. OYSin päivystys toimii supistetulla henkilökunnalla, samoin kuin synnyttäjien vastaanotto.

OYSin vs. johtajaylilääkäri Terhi Nevalan mukaan lakon aikana keskitytään turvaamaan päivystyksellinen hoito, jotta potilaiden henki ei vaarannu. ”Esimerkiksi synnytykset, tehohoito ja päivystykselliset leikkaukset meidän täytyy pystyä hoitamaan myös lakon aikana. Neuvottelut suojelutyön määrästä ovat vielä kesken”, Nevala toteaa.

Kiireetöntä hoitoa perutaan

Kiireetön hoito joudutaan lakon ajalta perumaan. Keskiviikosta alkaen perutaan perjantain 1.4. ja maanantain 4.4. vastaanottoja ja toimenpiteitä. Uudet ajat varataan OYSin toimesta ja ne ilmoitetaan potilaille lakon loputtua. OYS pyytääkin ajanvarauksen saaneita tarkkailemaan puhelimiaan mahdollisen vastaanottoajan peruutuksen vuoksi.

Mahdollisiin kysymyksiin tai potilaspuheluihin ei yksiköissä todennäköisesti pystytä vastaamaan lakon aikana. Kiireellisissä tapauksissa suositellaan ottamaan yhteyttä ensisijaisesti oman kunnan terveyskeskukseen. Hätätapauksissa potilaita pyydetään olemaan yhteydessä oman kunnan terveyskeskukseen tai Oulun seudun yhteispäivystykseen. Ennen päivystykseen saapumista suositellaan soittamaan numeroon 116 117.

Tieto peruutuksesta vain päivää tai kahta aiemmin

Koska mahdollisen lakon kestoa ei tiedetä, vastaanottoaikoja ei peruta pitkältä ajalta. Näin lakon loppuessa päästään mahdollisimman nopeasti normaaliin toimintaan. 

”Pääsääntöisesti ilmoitamme ajan peruuntumisesta noin kahta päivää ennen vastaanottoaikaa. Tämän vuoksi pyydämme, että potilaamme seuraavat puhelimiaan”, Nevala toivoo.