Tiedote

OYS valmistautuu JHL:n alkavaan lakkoon – sairaalaan tullaan kuitenkin ajanvarauksen mukaisesti

Julkaistu:

Tiistaina alkava JHL:n kymmenen kaupungin lakko vaikuttaa monin tavoin Oulun yliopistollisen sairaalan toimintaan. Sairaalan kahvilat ja ravintolat sulkeutuvat ja tukipalveluissa toimitaan supistetulla henkilökunnalla

JHL:n kymmenen kaupungin lakko alkaa tiistaina aamuyöllä klo 00:01 ja kestää viikon ajan maanantaihin 9.5.2022 saakka. Asiakkaille ja sairaalan potilaille lakko näkyy heti tiistaina sulkeutuvien kahviloiden ja ravintoloiden myötä, mutta lakolla tulee olemaan myös monia muita vaikutuksia Oulun yliopistollisen sairaalan (OYS) toimintaan.

Lakosta huolimatta tutkimuksiin ja hoitoon saavutaan sairaalaan normaalisti ajanvarauksen mukaisesti.

”Olemme JHL:n kanssa yhteistyössä määritelleet lakon ulkopuoliset työt. Nämä ovat toimintoja, joiden jatkuvuus taataan lakosta huolimatta. Esimerkiksi potilaan hoidon kannalta kriittiset näytteet analysoidaan kiireellisinä ja tarvittavat lääkkeet valmistetaan normaalisti”, toteaa OYSin vs. johtaja Juha Korpelainen.

Lakolla voi kuitenkin olla vaikutusta annettavaan hoitoon tai potilaalle tehtäviin tutkimuksiin. Potilaiden ja sairaalaan saapuvien kannattaa varautua poikkeuksellisiin tilanteisiin ja viivästyksiin. Lakon piirissä ovat mm. sairaalan puhtaanapito ja siivoustoiminnot sekä sisäiset materiaalikuljetukset.

”Oulaskankaan sairaalan toimintaan JHL:n alkavalla lakolla ei ole vaikutusta, sillä Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin osalta lakon vaikutukset rajautuvat Ouluun ja Kempeleeseen. Pahoittelemme mahdollisia hoitojen viivästyksiä tai muutoksia hoitosuunnitelmiin, joita lakko voi aiheuttaa”, Korpelainen jatkaa.

Koska työnantajalla ei ole tietoa lakkoon osallistuvien työntekijöiden lukumäärästä, lakon tarkat vaikutukset sairaalan toimintaan selviävät vasta alkuviikon aikana.