Tiedote

Oulu kiihtymisvaiheessa, rajoituksia ei voida purkaa

Julkaistu:

Tartuntamäärät Oulun kaupungissa ovat lähteneet kasvuun viikon aikana, ja epidemiatilanteessa on Oulun osalta siirrytty kiihtymisvaiheeseen. Muilta osin Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin alue sen sijaan on yhä epidemian perustasolla. Pohjois-Pohjanmaan alueellinen koordinaatioryhmä ei purkanut kokouksessaan rajoituksia ja suosituksia.

Sairaanhoitopiirin alueella on ilmennyt kahden viimeisen viikon kuluessa yhteensä 129 koronatartuntaa. Uusia tapauksia on tullut pääasiassa Oulun kaupungissa. Kaupungin osalta on siirrytty kiihtymisvaiheeseen. Viime viikolla tapauksia oli yhteensä 73, kun vastaava luku edeltävällä viikolla oli 55. Uudet tartunnat liittyvät pääasiassa muutamaan tunnistettuun tartuntaketjuun. Tartuntalähteet on pystytty edelleen selvittämään hyvin.

”Suositusten ja rajoitusten purkua katsotaan uudelleen toukokuun ensimmäisellä viikolla, kun nähdään, miten tautitilanne maakunnan keskuskaupungissa ja sairaanhoitopiirin muissa kunnissa etenee”, koordinaatioryhmän puheenjohtaja, OYSin johtajaylilääkäri Juha Korpelainen kertoo.

Vaikka tilanne Oulussa on huonontunut, alueellinen tilanne kokonaisuudessaan näyttää menevän parempaan suuntaan. Rokotukset etenevät hyvin: yli 70-vuotiaista yli 80 prosenttia on jo rokotettu ja yli 65-vuotiaistakin ensimmäisen rokotuksen on saanut yli 60 prosenttia. Sairaanhoitopiirin alueella paljon kuntia, joissa tapauksia ei ole ollut lähiviikkoina lainkaan.

”Viikon päästä voi olla jo mahdollista avata liikuntapaikkoja ja lieventää kokoontumisrajoituksia”, Korpelainen uskoo.

Katso suositukset: oyskorona.fi