Tiedote

Oritkarin drive in -koronatestauspiste avoinna nyt myös viikonloppuisin

Julkaistu:

Koronanäytteitä otetaan Oulun Oritkarissa viikonloppuisin klo 8 - 14. Drive in -näytteeseen voi tulla ajanvarauksella, jos oireet ovat lieviä eikä sairaanhoidollista tarvetta ole. Oritkarissa testataan tästä eteenpäin myös kaikki yli 2-vuotiaat lapset. Sairaanhoitoa tai hoidon tarpeen arviointia tarvitsevat potilaat ohjataan testiin koronaneuvonnan kautta.

Oritkarin drive in -koronatestauspiste on syyskuun alusta saakka avoinna myös viikonloppuisin klo 8-14. Drive-in koronanäytteenottoon tullaan aina, myös viikonloppuisin, ajanvarauksella. Viikonlopun näytteenoton järjestää Oulun yliopistollisessa sairaalassa (Oys) toimiva Oulun seudun yhteispäivystys (OSYP) ja sitä voivat käyttää kaikki Pohjois-Pohjanmaan asukkaat.

Jos oireesi ovat lieviä, etkä tarvitse ammattilaisen arviota voinnistasi

Oululaiset voivat arkipäivisin (ma-pe) tehdä ajanvarauksen koronanäytteenottoon joko Oritkarin drive-in tai hyvinvointikeskukseen Oulun hyvinvointipalveluiden nettiajanvarauksen kautta.

Kaikki Pohjois-Pohjanmaan asukkaat voivat viikonloppuisin (la-su) varata drive-in näytteenottoajan yli 2 vuotiaalle henkilölle Nordlabin netissä toimivan ajanvarausjärjestelmän kautta. Viikonlopun ajanvaraus avataan perjantaisin klo 16.

Näytteenottopaikalle ajetaan Oritkarintien kautta ja näytteenottoon jonotetaan autossa. Paikalla on liikenteenohjaus. Jos käytettävissä ei ole autoa tai näytteenottoaikoja ei ole saatavilla, yli 16-vuotiaiden näytteitä otetaan ilman ajanvarausta Oulun seudun yhteispäivystyksessä iltaisin ja viikonloppuisin klo 18 saakka.            

Saman perheen yhtä aikaa sairastavista riittää yhden henkilön testaaminen.

Jos tarvitset hoitoa tai ammattilaisen arvion hoidon tarpeesta

  • Voit halutessasi ensin tehdä oirearviokyselyn verkossa Omaolo-palvelussa 
  • Arkisin soitetaan omaan terveyskeskukseen. Oululaiset voivat soittaa Oulun kaupungin koronaneuvontaan numeroon 08 558 41414 (ma–to klo 8–16, pe klo 8–15)
  • Iltaisin ja viikonloppuisin voit soittaa Oulun seudun yhteispäivystyksen numeroon 08 315 2655.
  • Omaolosta, terveyskeskuksesta, Oulun kaupungin koronaneuvonnasta  tai Oulun seudun yhteispäivystyksen numerosta saat toimintaohjeet ja tarvittaessa sinut ohjataan koronavastaanotolle ja/tai näytteenottoon.

Hätätapauksessa soitetaan hätänumeroon 112.

Yli 2-vuotiaiden lasten koronatestaus siirtyy Oritkariinja Oulun kaupungin koronavastaanotoille

Lasten drive in -koronatestauspiste Oysin lastenpoliklinikalla lakkaa ja kaikki yli 2-vuotiaat lapset testataan päivittäin Oritkarissa drive in -testauspisteellä tai virka-aikana Oulun kaupungin testauspisteissä. Mikäli ajan varaaminen ei onnistu,  soitetaan Lasten päivystyksen neuvontanumeroon 08 315 5260.

Alle 2-vuotiaiden lasten koronatestaus

Alle 2-vuotiaiden lasten koronanäytteitä otetaan arkisin virka-aikana Oulun kaupungin koronavastaanotoilla ja viikonloppuisin sekä iltaisin Oysin lastenpäivystyksessä. Alle 2-vuotiaiden lasten näytteenotosta saa ohjeet soittamalla Lasten päivystyksen neuvontanumeroon 08 315 5260.