Tiedote

”Nyt on korkea aika ottaa rokote”

Julkaistu:

Koronatartuntojen määrät ovat kasvussa Pohjois-Pohjanmaalla. Tilanne ei vielä tuo alueelle uusia suosituksia tai rajoituksia, mutta rokotettujen osuutta väestöstä tulisi saada nostettua.

Pohjois-Pohjanmaan alueellinen koordinaatioryhmä totesi tiistaina 2.11. alueen siirtyneen jälleen koronaepidemian kiihtymisvaiheeseen. Koronatartuntojen määrä ja ilmaantuvuus kasvavat, mutta tilanne ei ole toistaiseksi heijastunut huolestuttavasti sairaalahoidon tarpeeseen. Rokotekattavuutta pitäisi saada edelleen nostettua, jotta tilanne säilyy hyvänä myös jatkossa.

”Tartuntoja todetaan tällä hetkellä pitkälti rokottamattomassa väestössä, ja etenkin sairaalahoitoon joutuvat ovat pääosin rokottamattomia. Nyt onkin korkea aika ottaa rokote, ellei sitä ole vielä tehnyt”, koordinaatioryhmän puheenjohtaja, OYSin johtajaylilääkäri Terhi Nevala painottaa.

Täyden rokotussarjan on tähän mennessä saanut 75,4 prosenttia Pohjois-Pohjanmaan yli 12-vuotiaista asukkaista. Tämä tarkoittaa, että ilman kahden rokotusannoksen suojaa on alueella yhä noin 87 000 rokotusten piiriin kuuluvaa ihmistä.

Tartuntojen jäljitys toimii Pohjois-Pohjanmaalla hyvin, ja tartuntojen lähteet saadaan tietoon noin 90 prosenttisesti. Viikon 43 aikana todetuista tartunnoista noin puolet on lähtöisin perheistä. Alueella ei ole liikkeellä laajoja tartuntaketjuja, jotka muodostaisivat riskin tilanteen huonontumiselle.