Tiedote

Mielenterveys-chat palvelee laajennetuilla aukioloajoilla myös jatkossa

Julkaistu:

Elokuun puolessa välissä käynnistynyt Digitaalisen sote-keskuksen matalan kynnyksen mielenterveyspalvelut -pilotti mahdollisti pysyvien rakenteiden muodostumisen Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohteelle. Mielenterveys-chat palvelu jatkuu näin ollen osana Pohteen ja Digitaalisen sote-keskuksen palveluita. Mielenterveys-chat ja videovastaanotto ovat avoinna vuoden 2023 loppuun asti joka päivä kello 8-20. Mielenterveys-chat ja videovastaanotto ovat avoinna 1.1.2024 alkaen maanantaista perjantaihin kello 8-20.

“Työntekijöiden resurssien keskittäminen arkipäiviin mahdollistaa toiminnan jatkamisen laajennetuilla aukioloajoilla, jolloin pystytään panostamaan vastaanottojen määriin ja näin parantamaan tavoitettavuutta”, kommentoi Pohteen alueellisten mielenterveyspalvelujen hoitotyön johtaja Niko Borén.

Kivijalan palveluita täydentävät digitaaliset palvelut laajentuvat 15.1.2024 myös alaikäisiin, kun mielenterveys-chatin ikäraja lasketaan 16-vuotiaisiin.

Tavoitteena on tarjota nuorille matalan kynnyksen mielenterveys- ja riippuvuuspalveluita osana Digitaalista sote-keskusta. Uusi vaihtoehto mahdollistaa avun hakemisen oikeaan aikaan, toteaa Tulevaisuuden sote-keskus -hankkeen projektisuunnittelija Johanna Haverinen.

Digitaalisen sote-keskuksen mielenterveys-chat auttaa, kun asiakas tarvitsee tukea mielenterveysongelmissa tai elämän kriiseissä. Tarvittaessa asiakas saa ajan psykiatrisen sairaanhoitajan videovastaanotolle. Mielenterveys-chat on avoinna Alavieskan, Haapajärven, Haapaveden, Nivalan, Pyhäjärven, Pyhännän, Reisjärven, Sievin ja Ylivieskan asukkaiden lisäksi myös oululaisille. Digitaalisen sote-keskuksen palvelut laajenevat vaiheittain koko hyvinvointialueelle.