Tiedote

Malttia pääsiäiseen

Julkaistu:

Tartuntamäärät ovat Pohjois-Pohjanmaalla laskeneet viimeisen viikon aikana. Maakunta on yhä kiihtymisvaiheessa, mutta tautitilanteessa lähestytään perustasoa. Jotta tartuntojen määrä jatkaisi laskua lähiviikkoina, koronakoordinaatioryhmä suosittelee, että pääsiäistä vietetään turvallisesti ulkoillen perheen ja läheisten kanssa.

Pohjois-Pohjanmaan alueellinen koordinaatioryhmä pitää 23.3. linjaamansa koronasuositukset ja -rajoitukset voimassa. Vaikka tilanne on paranemassa, riski tilanteen pahenemisesta on konkreettinen. Rajoituksin ja suosituksin varaudutaan muun muassa pääsiäismatkailun aiheuttamiin riskeihin ja muuntoviruksen leviämiseen.

Edellisen 14 vuorokauden aikana Pohjois-Pohjanmaalla on todettu yhteensä 84 koronatartuntaa. Niin tartuntamäärät kuin ilmaantuvuuskin ovat laskusuunnassa. Tartuntojen jäljitys toimii hyvin ja suurin osa tartuntojen lähteistä saadaan selvitettyä.

”Tartuntamäärät eivät meillä lähteneet hiihtolomaviikkojen jälkeen nousuun, mistä kiitos kuuluu kaikille lomaansa vastuullisesti viettäneille. Toiveena on, että pääsiäistä vietetään yhtä vastuullisesti läheisten seurassa ulkoillen”, OYSin hallintoylilääkäri Terhi Nevala toteaa.

Kun rokotukset etenevät ja jos pääsiäisenvietto sujuu turvallisesti, voidaan rajoitusten lieventämistä arvioida uudelleen. ”Vielä tarvitaan kuitenkin jaksamista”, muistuttaa Terhi Nevala.

Katso suositukset: oyskorona.fi