Tiedote

Kirjastot ja museot voivat avata ovensa Pohjois-Pohjanmaalla

Julkaistu:

Muut koronasuositukset säilyvät toistaiseksi ennallaan, 10 hengen kokoontumisrajoituksia jatketaan 9.5. asti.

Pohjois-Pohjanmaan alueellinen koronakoordinaatioryhmä kokoontui arvioimaan alueen tilannekuvaa tiistaina 20.4. Ryhmä totesi, että epidemia on alueella edelleen perustasolla. Tartuntamäärissä tapahtui viime viikon loppupuolella hienoista nousua, joka näyttää kuitenkin kuluvalle viikolle tultaessa taittuneen. Tartunnat liittyvät pääasiassa muutamaan tartuntaketjuun, ja niiden lähteet on pystytty edelleen selvittämään hyvin.

Muutoksena aikaisempaan koordinaatioryhmä linjasi, että kulttuurilaitokset, kuten museot ja kirjastot, voidaan alueella avata, kun niissä asioidessa noudatetaan korona-ajan terveysturvallisuusohjeita.

Yksityistilaisuuksia koskeva, 10 hengen osallistujamääräsuositus jatkuu Pohjois-Pohjanmaalla 9.5. saakka. Lisäksi aluehallintovirasto valmistelee päätöstä, jonka mukaan myös yleisötilaisuuksien 10 hengen rajoitus jatkuisi 9.5. saakka.

Muilta osin suositukset pidettiin toistaiseksi ennallaan. Tilannetta tarkastellaan viikoittain ja suosituksia puretaan hallitusti kesän lähestyessä. ”Seuraavaksi keskustelussa ovat liikuntapaikkojen, kuten uimahallien aukioloa koskevat suositukset”, koordinaatioryhmän puheenjohtaja, OYSin johtajaylilääkäri Juha Korpelainen kertoo.

Vapun viettoon koordinaatioryhmä suosittelee turvallista juhlamieltä. ”Pääsiäisen aika sujui meillä hyvin, mistä kiitos kuuluu alueen asukkaille. Myös vappua tulisi juhlia maltillisesti ja suosituksia noudattaen”.