Tiedote

Ikäihmisten hoivakotipaikoista päästiin sopuun Pohjois-Pohjanmaalla – Attendo perui sopimusten irtisanomisen

Julkaistu:

Yksityinen hoivayritys Attendo Oy perui sopimusten irtisanomisen Pohjois-Pohjanmaalla 1.1.2023 alkaen. Attendo perui myös irtisanoutumisen palvelusetelituottajarekisteristä.

Ikäihmisten tehostetun palveluasumisen ostopalvelun ja palvelusetelin 250 asiakasta Kempeleessä, Utajärvellä, Raahessa, Vihannissa, Siikajoella, Haapajärvellä, Pyhäjärvellä ja Haapavedellä voivat jatkaa asumista Attendon hoivakodeissa.

Neuvotteluissa Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohteen ja Attendon välillä päästiin sopimukseen palvelutuotannon hinnoista 31.3.2023 saakka. Attendon irtisanomisen peruminen on toimitettu kirjallisesti nykyisille sosiaali- ja terveydenhuollon organisaatioille.

Pohteen ikäihmisten palveluiden toimialuejohtaja Mervi Koski toivoo, että organisaatiot tekevät yhteistyötä Attendon kanssa asiakkaille tiedottamisessa. Virallisesti palveluiden järjestämisvastuu siirtyy sosiaali- ja terveydenhuollon organisaatioilta Pohteelle 1.1.2023.

Pohde kilpailuttaa ympärivuorokautisen palveluasumisen toiminnan alkuvuoden aikana siten, että uusi sopimuskausi alkaa 1.4.2023. Lisäksi Pohde yhdenmukaistaa ympärivuorokautisen palveluasumisen sääntökirjan ja palvelusetelin arvon.

Pohteen noin 3200 tehostetun palveluasumisen paikasta yksityisen tuotannon paikkoja on 55 prosenttia. Kilpailutus ja palvelusetelin yhdenmukaistaminen koskee näitä paikkoja.