Tiedote

Henkilöstöasiat, hallintosääntö ja ensihoito suppean poliittisen seurantaryhmän käsittelyssä

Julkaistu:

Hyvinvointialueen valmistelun seurantaryhmänä ja POPsote-hankkeen ohjausryhmänä toimiva suppea poliittinen ryhmä kokoontui 26.1.2022. Puhetta johti Antti Ollikainen.

Hyvinvointialueella valmistaudutaan aluevaltuuston aloittamiseen

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen valmistelu etenee ripeästi. Vasta valittu aluevaltuusto kokoontuu strategiaseminaareihin 27.1. ja 14.2. ja ensimmäiseen kokoukseen 1.3.

Muutosjohtaja Ilkka Luoma antoi katsauksen hyvinvointialueen valmistelun tilanteesta. Organisaatiorakenne herättää keskustelua. Kunnissa kiinnostavat myös ateria- ja puhtauspalveluiden järjestelyt.

Järjestämisen vastuuvalmistelija Kirsti Ylitalo-Katajisto esitteli valtiovarainministeriön esitystä laskennallisesta lisärahoituksesta, joka sisältäisi ryhmärahan sekä tuen ICT- ja muuhun valmisteluun. Lisärahoituksen määrästä ei ole tietoa.

Henkilöstöasioissa on valtava määrä valmisteltavaa: työn alla rekrytointien aikataulu, siirtosuunnitelma ja -sopimus

Ilkka Luoma esitteli pohjaa johtavien viranhaltijoiden rekrytointiprosessin aikatauluksi. Ensimmäisenä asetetaan haettavaksi hyvinvointialuejohtajan tehtävä. Suppea seurantaryhmä linjasi, että johtavat virat pyritään täyttämään toistaiseksi voimassa olevina kesään 2022 mennessä.

Henkilöstöasioiden vastuuvalmistelija Juha Jääskeläinen kävi läpi henkilöstön siirtosuunnitelman ja -sopimuksen tilannetta.

Hallintosääntö muodostaa hyvinvointialueen työn pohjan

Hyvinvointialueen hallintosääntö rakentuu organisaation valmistelun pohjalta. Hallinnon vastuuvalmistelija Sari Haataja esitteli hallintosäännön valmistelun tilanteen. Keskustelua käytiin toimielinten tehtävistä ja kokoonpanosta. Hallintosäännön käsittelyä jatketaan ylimääräisessä kokouksessa.

Ensihoidon palvelut pysyvät laadukkaina ja sote-yhteistyö syvenee

Ensihoidon tehtävät ovat siirtyneet pelastuslaitoksilta Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirille 1.1.2022. Ensihoidon toimialajohtaja Mirja Annala antoi kokouksessa tilannekatsauksen ensihoidon palveluista. Muutos on sujunut kokonaisuudessaan hallitusti. Korjauksia ja parannuksia tehdään jatkuvasti ja yhteistyössä henkilöstön kanssa.

Seuraavat kokoukset

  • Ylimääräinen kokous to 3.2. klo 12 – 15
  • Pe 11.2.2022 klo 13 – 16
  • Ke 16.2.2022 klo 13 – 16
  • Ke 23.2.2022 klo 13 – 16
  • Tulevaisuuden sote-keskus -hankkeen seminaari pe 18.2.2022 klo 8 – 11.30