Tiedote

Henkilökohtaisten avustajien palkkojen maksu

Julkaistu:

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueella Pohteella yleisin tapa järjestää vammaispalvelulain mukaista henkilökohtaista apua on niin sanottu työnantajamalli, jossa vammainen henkilö toimii työnantajana henkilökohtaiselle avustajalleen ja hyvinvointialue toimii palkan sijaismaksajana. Hyvinvointialueella henkilökohtaisen avun palkat maksetaan Oima-järjestelmän kautta verkkopalkkana. Järjestelmä otettiin käyttöön vuoden vaihteessa. Avustajat eivät siis ole työsuhteessa Pohteeseen vaan Pohde toimii palkan sijaismaksajana.

Henkilökohtaisten avustajien palkanmaksussa on ollut tietojen siirron vuoksi viiveitä alkuvuodesta 2023 ja suurin osa avustajista on saanut palkan 31.1. 2023 ja 15.2.2023.

Viiveet palkanmaksussa ovat aiheutuneet henkilökohtaisten avustajien palkan laskemiseen tarvittavien sopimustietojen ja tuntilistojen puuttumisesta. Yksittäisissä tapauksissa avustajalle ei  ole saatu palkkaa maksuun ajallaan, mutta palkanmaksu hoidetaan kiireellisenä, kun tarvittavat tiedot on toimitettu.

Mikäli palkkaa ei ole tullut niin työntekijää pyydetään ottamaan yhteyttä  Monetran palkanlaskentaan arkisin klo 8-16 p. 040 138 1809 tai sähköpostitse: avustajapalkat.pohde@monetra.fi, jotta palkanmmaksu saadaan kuntoon.

Henkilökohtaisen avun keskus neuvoo henkilökohtaista apua tarvitsevia asiakkaita toimimaan työnantajana. Keskus auttaa avustajan rekrytoinnissa, sekä neuvoo työsuhteeseen liittyvissä asioissa kuten sijaisjärjestelyissä ja työvuorosuunnittelussa

Henkilökohtaisen avun keskus – Pohde

Henkilökohtaisten avustajien palkat on yhdenmukaistettu Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueella – Pohde