Tiedote

Haapaveden terveyskeskuksen päiväaikainen päivystys siirtyy Oulaisten terveyskeskukseen

Julkaistu:

Haapaveden terveyskeskuksen päiväaikainen päivystys, jossa asiakas tarvitsee hoitoa saman päivän aikana, järjestetään 1.3.2024 alkaen Oulaisten terveyskeskuksessa. Syynä muutokseen on lääkärivaje.

Aika kiireelliseen hoitoon varataan normaaliin tapaan Haapaveden terveyskeskuksen kiireellisen hoidon asiakaspalvelunumerosta 08 452 700 maanantaista perjantaihin kello 8–16. Asiakkaalle varataan aika Oulaisten terveyskeskukseen tilanteen mukaan. Terveydenhuollon ammattilainen arvioi, onko kyse päivystystä vaativasta vai kiireellistä hoitoa vaativasta tilanteesta.

Päivystystä vaativa hoito tarkoittaa äkillisen sairauden, vamman tai kroonisen sairauden vaikeutumisen edellyttämää hoitoa saman päivän aikana Oulaisissa. Kiireellinen hoito tarkoittaa 1–3 päivän kuluessa tarvittavaa hoitoa, ja tämä hoito järjestetään edelleen Haapavedellä. Myös kiireetön hoito toimii Haapavedellä normaaliin tapaan.

Haapaveden terveyskeskuksen yhteystiedot Pohteen verkkosivuilla.

Muutos koskee myös Pyhännän asukkaita, jotka ovat käyneet Haapaveden terveyskeskuksessa saamassa päivystystä vaativaa hoitoa. Pyhännän asukkaat varaavat ajan kiireelliseen hoitoon normaaliin tapaan samasta palvelunumerosta kuin Haapaveden asukkaat eli numerosta 08 452 700 maanantaista perjantaihin kello 8–16.

Pyhännän terveyskeskuksen yhteystiedot Pohteen verkkosivuilla.

Digitaalinen sote-keskus on Haapaveden ja Pyhännän asukkaiden käytössä

Haapaveden ja Pyhännän asukkailla on mahdollista päästä hoitajan tai lääkärin vastaanotolle chatin tai videoyhteyden välityksellä digitaalisen sote-keskuksen kautta. Digitaalinen sote-keskus on avoinna maanantaista perjantaihin kello 7–21 ja viikonloppuisin sekä arkipyhinä kello 8–18. Mielenterveys-chat on avoinna maanantaista perjantaihin kello 8–20 ja on käytössä Haapaveden asukkailla. Digitaaliseen sote-keskukseen pääsee chat-ikkunan kautta Pohteen verkkosivuilta. Lisätietoja digitaalisesta sote-keskuksesta

Asukkaiden käytössä on verkossa myös Omaolo-palvelun oirearvio, joka on avoinna ympäri vuorokauden osoitteessa omaolo.fi. Oirekyselyn avulla asiakas saa ohjeet itsehoitoon tai hänet ohjataan ottamaan yhteyttä terveydenhuollon ammattilaiseen.

Iltaisin ja viikonloppuisin kiireellisissä tilanteissa auttaa Päivystysapu

Kun oma sosiaali- ja terveyskeskus on suljettu iltaisin ja viikonloppuisin, ja on tarve kiireelliselle hoidolle eikä asia voi odottaa seuraavaan päivään, tulee aina ensin soittaa Päivystysapuun numeroon 116 117 ennen päivystykseen hakeutumista. Puhelu on maksuton. Päivystysapu arvioi asiakkaan tilanteen ja ohjaa tarvittaessa eteenpäin.

Hätätilanteissa soitetaan aina numeroon 112.