Tiedote

Aluehallitus teki päätöksiä esitysten mukaisesti

Julkaistu:

Kokouksen info-osuudessa kuultiin katsaus hyvinvointialueen ajankohtaisista asioista, kuten toimipisteiden kesäsuunnitelmista ja kuntouttavasta työtoiminnasta.

Infossa johtajaylihoitaja Merja Meriläinen esitteli Pohteen toimipisteiden kesäsuunnitelmia. Palveluiden lomakausi sijoittuu ajalle 1.5. – 30.9.2023. Rekrytoinnit kesäsijaisten palkkaamiseksi ovat parhaillaan käynnissä. Loma-ajaksi sote-keskuksiin suunnitellaan palvelut yhteisesti tarpeen mukaan. Kesäajan palveluajoista viestitään asukkaille erikseen.

Info-osuudessa myös perhe- ja sosiaalipalveluiden ja OYS Psykiatrian toimialuejohtaja Leena Mämmi-Laukka esitteli yhteistyösopimusta, joka on mahdollista tehdä kuntien kanssa työllisyyden edistämiseen liittyen. Kunnat ja hyvinvointialue voivat lainsäädännön mukaan tehdä niin sanottua horisontaalista yhteistyötä kuntouttavassa työtoiminnassa ja nuorten työpajatoiminnassa. Eri hyvinvointialueilla on nyt ollut kuntouttavassa työtoiminnassa katkoja hankintalainsäädännön tulkinnan vuoksi, mutta horisontaalisen yhteistyön malli mahdollistaa yhteistyön jatkamisen kuntien kanssa.

Aluehallitus teki kokouksessa myös terveydenhuollon tutkimus-, hoito- ja kuntoutuspalveluiden hankintapäätökset psykiatrian alojen erikoislääkäripalveluista sekä puheterapia-, fysioterapia- psykoterapia ja toimintaterapiapalveluista.

Myös muut päätökset tehtiin esittelijöiden esitysten mukaisesti. Päätöstiedot löydät täältä: aluehallituksen esityslista 21.2.2023.