Tiedote

Aluehallitus: Rajatut yhteistoimintaneuvottelut alkavat Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueella

Julkaistu:

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohteen aluehallitus kokoontui 24.1.2023 varapuheenjohtaja Paavo Kohon johdolla. Aluehallitus päätti rajattujen yhteistoimintaneuvottelujen käynnistämisestä.

Hyvinvointialuejohtaja Ilkka Luoma kertoi katsauksessaan muutoksen alkuvaiheen sujumisesta. Turvallinen siirtymä on pystytty varmistamaan sekä sosiaali- ja terveydenhuollon että pelastustoimen palveluissa, ja ydintoiminta on jatkunut katkotta.

Erilaisten toimintojen ja tietojärjestelmien yhteensovittaminen on tuonut haasteita käynnistymisvaiheeseen. Ajankohtaista on etuuksien maksatus asiakkaille ja asiakaslaskutuksen käynnistyminen. Tammikuun viimeisenä päivänä maksetaan erilaisia lisiä henkilöstölle ja palkka määräaikaiselle henkilöstölle.

Lisäksi aluehallitus käsitteli muun muassa seuraavia asioita:

  • Päivystyksen virat OYS sairaalapalvelut ja ensihoito -toimialueella
  • Matkapalvelukeskus
  • Vanhus- ja vammaisneuvostojen toimintasäännöt
  • Aluevalitukset sosiaali- ja terveydenpalveluiden järjestämissuunnitelmasta
  • Hyvinvointialueen yhtenäinen hälytysrahasopimus

Tutustu kokouksen esityslistaan Pohteen sivuilla.

Yhteistoimintaneuvottelut henkilöstöjärjestöjen kanssa alkavat

Yhteistoimintaneuvottelujen kohteena on pääosin johtamis-, esihenkilö-, asiantuntija- ja sihteeritehtävissä työskenteleviä henkilöitä, jotka ovat jääneet organisaatiouudistuksen myötä sijoittumatta hyvinvointialueen vastaaviin tehtäviin.

Lisäksi hyvinvointialueen organisaatioon on tarve muodostaa tehtäviä, joihin kuuluu päivittäistä työn organisointia. Yhteistoimintaneuvottelujen aikana tehtävästä käytetään käsitettä tiimivastaava, joka kuvaa tehtävää, mutta ei tule olemaan tehtävänimike.

Yhteistoimintaneuvotteluissa neuvotellaan ensisijaisesti muutoksista tehtävänkuvissa. Neuvottelut koskevat rajattua henkilöstöryhmää, noin 400 henkilöä 18 500 työntekijästä.

Sosiaali- ja terveydenhuollon ja pelastustoimen perustehtävissä ei ole tarvetta henkilöstön vähentämiseen.

Neuvotteluesitys yhteistoimintaneuvottelujen käynnistämiseksi annetaan 25.1.2023. Neuvottelut aloitetaan 1.2.2023. Neuvottelujen alettua ollaan henkilökohtaisesti yhteydessä henkilöihin, joita muutokset koskevat.

Yhteistoimintaneuvottelut kestävät vähintään kuusi viikkoa. Arvio henkilöstövaikutuksista ja ajasta, jolloin toimenpiteet pannaan toimeen, täsmentyvät neuvottelujen aikana. Muutokset tehdään arviolta 14.4.2023 mennessä.

Kokousajat ja pöytäkirjat Pohteen sivuilla

Aluehallitus kokoontuu seuraavan kerran tiistaina 31.1.2023.

Kevään kokousajat, esityslistat ja tarkastetut pöytäkirjat löydät Pohteen verkkosivustolta aluehallituksen sivulta.