Tiedote

Aikuisten harrastukset voivat jatkua Pohjois-Pohjanmaalla 17.5. alkaen

Julkaistu:

Alueellinen koordinaatioryhmä kokoontui käsittelemään alueen koronatilannekuvaa tiistaina 11.5. Pohjois-Pohjanmaa on edelleen perustasolla, Oulu vielä kiihtymisvaiheessa. Suosituksia puretaan vähitellen.

Pohjois-Pohjanmaan aikuisväestö pääsee jälleen ryhmäharrastusten pariin ensi viikosta lähtien. Alueellinen koordinaatioryhmä linjasi, että 18-vuotta täyttäneiden ryhmäharrastustoiminta voi alueella jatkua maanantaista 17.5. alkaen. Alle 18-vuotiaiden harrastustoimintaa koskevat suositukset on purettu jo aikaisemmin.

Ryhmä totesi, tartuntojen ilmaantuvuus on kääntynyt laskuun ja tilanne kehittyy alueella muutoinkin hyvään suuntaan. Tartuntojen jäljitys toimii hyvin ja tartuntaketjut saadaan hyvin hallintaan. Epidemia ei ole kuitenkaan vielä ohi, sillä pieniä tartuntaryppäitä havaitaan edelleen. 

”Vaikka kehityssuunta on oikea, esimerkiksi alueen sairaaloissa kevään aikana havaitut tartuntaketjut kertovat, että varovaisuutta yhä tarvitaan. Etenemme suositusten purkamisessa maltillisesti ja yksi kerrallaan, jotta pystymme seuraamaan purkutoimien vaikutusta epidemiatilanteeseen”, koordinaatioryhmän puheenjohtaja, OYSin johtajaylilääkäri Juha Korpelainen kertoo.

Kokoontumisrajoitukset kevenevät asteittain

Ryhmäharrastustoimintaa koskevan suosituksen purkamisen lisäksi ryhmä keskusteli alueella voimassa olevista kokoontumisrajoituksista.

Pohjois-Suomen aluehallintoviraston päätöksen mukaisesti Pohjois-Pohjanmaalla sallitaan 20 henkilön kokoontumiset 23.5.2021 saakka ja 50 henkilön kokoontumiset ajalla 24.5.-31.5.2021. Näitäkin rajoja suuremmat kokoontumiset ovat mahdollisia erityisjärjestelyin, muun muassa lohkoja käyttäen. Koska Oulun kaupungin tilanne poikkeaa muusta maakunnasta, on kaupunki tehnyt kokoontumisrajoituksista aluehallintoviraston päätöstä tiukemman päätöksen.

Alueellinen koordinaatioryhmä ei tämän viikon kokouksessaan suositellut näihin rajoituksiin muutoksia, vaan tilannetta tarkastellaan ryhmän kokoontuessa seuraavan kerran tiistaina 18.5.